Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Συγκέντρωση την Παρασκευή για τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 12:37 Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Συγκέντρωση την Παρασκευή για τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο

Η πρόσκληση σε σωματεία και πολίτες…

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου (17/11/1973) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, καλεί σωματεία και φορείς της πόλης, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φοιτητές και τους μαθητές, τους συνταξιούχους, να τιμήσουν αγωνιστικά την επέτειο του Πολυτεχνείου, με συγκέντρωση την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 7:00’ το απόγευμα στην πλατεία Πάρκου.

«50 χρόνια μετά και  τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Η αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα», αναφέρει στην πρόσκλησή του το ΕΚΛ και συμπληρώνει:.

«Το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» συγκινεί και μας αγγίζει. Σήμερα η ακρίβεια έχει λεηλατήσει το εισόδημά μας, τρομάζουμε όταν είναι να ανοίξουμε τους λογαριασμούς και πάμε supermarket, σκεφτόμαστε να βάλουμε βενζίνη και πετρέλαιο. Την ίδια ώρα οι μισθοί είναι παγωμένοι και τελειώνουν στα μέσα του μήνα. Η κυβερνητική κοροϊδία «δίνει και παίρνει», με επιδόματα ψίχουλα από την μία, και  από την άλλη μας τσακίζει με την φορολογία και κομμένες κοινωνικές παροχές, ενώ μας λέει αν θες να ζήσεις κάνε 2-3 δουλειές για να συμπληρώσεις ένα μισθό. Όλα τα μετατρέπουν σε εμπορεύματα, κάθε κοινωνικό δικαίωμα, την παιδεία την υγεία, το νερό, που πουλιούνται και αγοράζονται με γνώμονα το κέρδος των λίγων».

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας προτάσσει επίσης τη διεκδίκηση ζωής με δικαιώματα και εργασία που θα καλύπτει τις ανάγκες με δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, με ελεύθερο χρόνο και πρόσβαση στον πολιτισμό.

«Το σύνθημα “Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω oι ΗΠΑ” γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα που η πατρίδα μας λειτουργεί σαν αμερικανονατοϊκή βάση και ορμητήριο για το αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης», αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση - κάλεσμα το ΕΚΛ , τονίζοντας ότι «Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ».

Και η ανακοίνωση του ΕΚΛ καταλήγει:

«Τιμούμε τους νεκρούς ήρωες του Νοέμβρη! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές και εργάτες, που αγωνίστηκαν με ηρωισμό, με αυτοθυσία ενάντια στο φόβο που προκαλούσε μέχρι τότε η στρατιωτική δικτατορία. Οι φυλακίσεις, οι εξορίες, τα απάνθρωπα βασανιστήρια δεν ήταν αρκετές για να σταματήσουν τον λαό.

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα.

Τιμάμε το πολυτεχνείο κρατώντας καλά αυτά που μας διδάσκει:

• κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού.Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς!

• Ο δρόμος της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

• Ο αγώνας για την ειρήνη και τηφιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων μας!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 7:00μ.μ. || Πλατεία ΠΑΡΚΟΥ»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση