Λαμία: Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 14:38 Λαμία: Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Λαμίας, Όθωνος 47.

Οι Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ρούμελης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας και το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 50 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση με τίτλο:

«50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου - Μαρτυρίες και προβληματισμοί για το τότε και το σήμερα» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 8 το απόγευμα, στο Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Λαμίας, Όθωνος 47.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μαρτυρίες από Λαμιώτες και Λαμιώτισσες που συμμετείχαν ή έζησαν από κοντά την εξέγερση των φοιτητών, μια σύντομη επισκόπηση του τοπικού τύπου και κρίσεις και προβληματισμούς για το τότε και το σήμερα από φοιτητές του τμήματος Βιοϊατρικής. Θα προβληθούν αποσπάσματα από την ταινία της Αλίντας Δημητρίου «Τα κορίτσια της βροχής» με μαρτυρίες γυναικών που βασανίστηκαν από τη Χούντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση