Το ΕΚΠΕΦ για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 08:04 Το ΕΚΠΕΦ για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών:

«Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά

των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η

ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό

κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

Ο δρόμος προς την ισότητα των φύλων για την Ελλάδα είναι μακρύς, καθώς σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) για το 2022, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του χάρτη αναφορικά με τον δείκτη ισότητας. Ειδικότερα στην αγορά εργασίας οι γυναίκες υφίστανται διακρίσεις στην απασχόληση και τις αποδοχές σε σύγκριση με τους άνδρες. Το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών εξακολουθεί να είναι σημαντικά χαμηλότερο από εκείνο των ανδρών.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας στέλνει το μήνυμα «δεν είσαι η μόνη - δεν είσαι μόνη», παροτρύνοντας όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά να υπερβούν την εσωστρέφεια αυτής της μοναξιάς και, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη βία, να σπάσουν τη σιωπή τους. Σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Βία κατά των Γυναικών συνιστά εγκληματική συμπεριφορά και η καταπολέμησή της είναι ευθύνη όλων μας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση