Δράσεις της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Στερεάς για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 13:25 Δράσεις της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Στερεάς για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Δράσεις της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Στερ. Ελλάδας και τον φορέων μέλη της ενόψει της 3ης Δεκέμβρη.

Στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στις εξής εκδηλώσεις:  

Α. Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου: Βιωματική δράση Ευαισθητοποίησης σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαλεσίνας Φθιώτιδος.

Β. Πέμπτη 30 Νοεμβρίου: Βιωματική Δράση Ευαισθητοποίησης μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου στο Ραφτόπουλο Ευρυτανίας. Σε συνεργασία με το Σωματείο μέλος μας (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ευρυτανίας) και το ΚΕΔΑΣΥ Ευρυτανίας.

Γ. Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου: 10 Π.Μ. Συμμετοχή στην πορεία Ευαισθητοποίησης που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας στο Καρπενήσι.

Δ. Τρίτη 5 Δεκεμβρίου: Βιωματική δράση σε μαθητές του δημοτικού Σχολείου Χαιρώνειας Βοιωτίας και του ΕΠΑΛ Λειβαδιάς Βοιωτίας, σε συνεργασία με το ΕΕΕΚ Λειβαδιάς στης Εγκαταστάσεις του ΕΕΕΚ στη Χαιρώνεια .

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη από το 1992.  Οι οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία σε όλο τον πλανήτη προωθούν την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Είναι ημέρα αγώνα και εορτασμού της αξιοπρέπειας και της ορατότητας των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος καλεί ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί αρωγός στις διεκδικήσεις των ατόμων με αναπηρία για μια συμπεριληπτική κοινωνίας χωρείς εμπόδια και αποκλεισμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση