Φθιώτιδα: Θέλησε να πουλήσει ακριβό κινητό αλλά έπεσε σε επαγγελματία απατεώνα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 08:20 Φθιώτιδα: Θέλησε να πουλήσει ακριβό κινητό αλλά έπεσε σε επαγγελματία απατεώνα

Ο δράστης «έφαγε» το κινητό και άφησε απλήρωτο και ξενοδοχείο στη Λαμία!...

Τους κινδύνους του διαδικτύου γνώρισε για τα καλά γυναίκα από περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας που θέλησε να πουλήσει το ακριβό κινητό της αξίας 1.759 ευρώ μέσω αγγελίας.

Για την αγορά του εκδήλωσε ενδιαφέρον 29χρονος, που δήλωσε ότι μένει στην Αθήνα με καταγωγή από την Κρήτη. Κατάφερε μάλιστα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να την πείσει ότι μπορεί να τις ενοικιάσει κάποια κτήματα που έχει στο νησί.

Κανόνισαν και ραντεβού την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στη Λαμία, όπου ο 29χρονος έμεινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Εκεί συναντήθηκε με τη γυναίκα, προκειμένου να του δώσει εκείνη το κινητό αλλά και να συζητήσουν και για τις άλλες δουλειές που αφορούσαν τα κτήματα.

Με πρόσχημα ότι ήθελε να ταχυδρομήσει το κινητό ώστε να το παραλάβει εγκαίρως η αρραβωνιαστικιά του στην Αθήνα πριν τα γενέθλια της που ήταν την Παρασκευή (17/11), άφησε την γυναίκα πίσω στο ξενοδοχείο, μαζί μάλιστα με ένα ρολόι, υποτίθεται Rolex, το οποίο της ζήτησε να το βγάλει φωτογραφίες προκειμένου να το πουλήσει κι αυτό μέσω αγγελίας. Που να φανταστεί η γυναίκα ότι επρόκειτο για απατεώνα ο οποίος θα εξαφανιζόταν αφήνοντας ακόμη και την ταυτότητά του στο ξενοδοχείο, εκτός βέβαια από το Rolex που ήταν φυσικά μαϊμού! Ένα επιπλέον στοιχείο που έκανε τη γυναίκα να πέσει πιο εύκολα στην απάτη, όπως υποστηρίζει η ίδια, ήταν και η επικοινωνία με το λογιστή του 29χρονου, που της επιβεβαίωσε ότι είναι καλό παιδί και θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την απομάκρυνση του από το ξενοδοχείο, ο απατεώνας έστειλε στη γυναίκα μέσω της εφαρμογής Viber μια απόδειξη κατάθεσης από Τράπεζα με το ποσό που αντιστοιχούσε στο κινητό που «αγόρασε».

Εννοείται ότι και η απόδειξη ήταν πλαστή αλλά και ο ίδιος εξαφανίστηκε, αφήνοντας και το ξενοδοχείο απλήρωτο. Από τα ίχνη που άφησε πίσω του όμως, υποβλήθηκε σε βάρος του μήνυση και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία για απάτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση