Λαμία: Αναβολές στις δίκες των κατηγορούμενων για απάτη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 08:46 Λαμία: Αναβολές στις δίκες των κατηγορούμενων για απάτη

Η αποχή των δικηγόρων μετέθεσε τις ημερομηνίες των Αυτοφώρων…

Αναβλήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, οι δίκες των κατηγορουμένων για περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην περιοχή της Λαμίας, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Την Τετάρτη (29/11) το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη η δίκη της 46χρονης Λαμιώτισσας και του 54χρονου συζύγου της, που κατηγορούνται ότι απέσπασαν από 84χρονη το ποσό των 8.400 ευρώ με πρόφαση ατύχημα συγγενικού της προσώπου.

Το ζευγάρι είχε συλληφθεί στις 15 Νοεμβρίου και μετά την απολογία του στο Ανακριτή, είχε αφεθεί ελεύθερο με τον περιοριστικό όρο εμφάνισης στο ΑΤ Λαμίας. Η γυναίκα είχε υποστηρίξει ότι έπεσε κι εκείνη θύμα απάτης και πίστευε ότι ενεργούσε ως εισπράκτορας για νόμιμη εταιρία με Αλουμίνια από τη Βουλγαρία.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου 2024.

Ομοίως το μεσημέρι της Πέμπτης (30/11) αναβλήθηκε η δίκη των δύο Βουλγάρων ενός 41χρονου και μίας 56χρονης κατοίκων Σόφιας, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής στο σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων του ΚΤΕΛ. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται ότι την προηγούμενη ημέρα είχαν αποσπάσει από 86χρονη το ποσό των 5.000 ευρώ αφού πρώτα κάποιοι άγνωστοι είχαν τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη και την είχαν πείσει ότι κινδυνεύει η εγγονή της μετά από ατύχημα κι έπρεπε να χειρουργηθεί. Το ποσό φέρεται να παρέδωσε η ηλικιωμένη στον 41χρονο σε σημείο επί της Λεωφόρου Καλυβίων πλησίον της οικίας της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, στην απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι, υποστήριξαν ότι βρισκόντουσαν στην Ελλάδα για διακοπές και τα 4.900 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που βρέθηκαν επάνω τους, τα είχαν από την πατρίδα τους όπου είχαν πουλήσει χρυσαφικά!

Και οι δύο δίκες αναβλήθηκαν λόγω της αποχής των δικηγόρων προκαλώντας την δυσαρέσκεια της Προέδρου του Δικαστηρίου που παρατήρησε ότι ειδικά για τέτοιες υποθέσεις θα πρέπει να δίνεται άδεια από τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Η συγκεκριμένη δίκη αναβλήθηκε για τις 16/1/24 και μέχρι τότε «αίρεται αυτοδίκαια η κράτηση» των δύο Βουλγάρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση