Ομιλία Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 19:59 Ομιλία Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να συνεχίσει να αποτελεί φάρο Δημοκρατίας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών»…

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για την πανανθρώπινη σημασία της αποτελεσματικής προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και για το ρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διαδραματίσει στο συγκεκριμένο πεδίο.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαρακιώτης: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως πρότυπα συμπεριφοράς, διαφυλάσσονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, καθώς υπηρετούν δεδομένες ανάγκες […] ενώ έχουν καταστεί αποδεκτά ως κώδικας αλληλοσεβασμού και κοινωνικής προόδου […] Ακόμη και σε περιπτώσεις που καταγράφονται σημαντικές παραβιάσεις, τα κράτη λογοδοτούν έχοντας υιοθετήσει το πλαίσιο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο στη δικαιοταξία τους όσο και σε επίπεδο συλλογικής κουλτούρας».

Καταληκτικά, στην ομιλία την οποία παρέθεσε με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από τη Διακήρυξη της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε «τη σημασία του οικουμενικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ήπια ισχύ, το κύρος και την αξιοπιστία της, καθώς οφείλει να συνεχίσει να αποτελεί φάρο Δημοκρατίας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση