Αναμένεται ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες - Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 13:45 Αναμένεται ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες - Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας

Με τοπικές βροχές σε νοτιοανατολικό Αιγαίο και δυτική Ελλάδα θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής (1/12), σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, με κατά τόπους αραιές συννεφιές. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην Ήπειρο, αναμένεται οι συννεφιές να δώσουν λίγες τοπικές βροχές. Παράλληλα, κυριαρχούν πάλι οι νοτιάδες σε Αιγαίο και Ιόνιο, με τοπικά ισχυρές εντάσεις, και ο υδράργυρος θα σημειωθεί στους 22-24 βαθμούς κυρίως στην κεντρική Ελλάδα.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές. Οι νοτιάδες πνέουν με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές, κατά τόπους πιο έντονες, με τον νοτιά να ενισχύεται κοντά στα 6 μποφόρ και την θερμοκρασία με υψηλές τιμές κοντά στους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Ανοιξιάτικο σκηνικό το Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες

Οπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το Σαββατοκύριακο μας έρχεται μια πιο θερμή αέρια μάζα, από την βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας, ενώ θα έχουμε και «εισβολή» αφρικανικής σκόνης στην επικράτεια. Παράλληλα, οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν και άλλο, μέχρι και την Κυριακή (3/12). Ενα νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από το απόγευμα της Κυριακής, το οποίο αναμένεται να κρατήσει μέχρι και την Τρίτη, με πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση