Ο Δημήτρης Καταραχιάς είπε «αντίο» στην ΕΛ.ΑΣ., άφησε όμως διάδοχο!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 11:05 Ο Δημήτρης Καταραχιάς είπε «αντίο» στην ΕΛ.ΑΣ., άφησε όμως διάδοχο!

Από μάχιμες θέσεις υπηρέτησε για σχεδόν 40 χρόνια την Ελληνική Αστυνομία…

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υποστράτηγου, λόγω ορίου ηλικίας, ο αξιόλογος αστυνομικός από την Υπάτη, Δημήτρης Καταραχιάς.

Ξεκίνησε από Αστυφύλακας πριν από 39 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει μέχρι τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή μόνο σε μάχιμες υπηρεσίες ασκώντας διοίκηση από τον βαθμό του Υπαστυνόμου Β´ σε Υπηρεσίες Ασφαλείας, όπως της Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ (Τ.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ , ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΛΙΜΟΥ)  καθώς και Τ. Α. Ακροπόλεως!

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2015 υπηρέτησε στο Α/Τ ΛΑΜΙΑΣ ως Β´ Αξιωματικός και τα δυο τελευταία έτη ως Διοικητής του Τμήματος.

Στη συνέχεια μετατέθηκε στο Α/Τ Αλίμου ως διοικητής μέχρι τον Ιούλιο του 2019 όπου προήχθη στον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή παραμένοντας στην ίδια Διεύθυνση.

Επέστρεψε στη Φθιώτιδα και στη Διεύθυνση Αστυνομίας του νομού το 2022 ως βοηθός του Αστυνομικού Διευθυντή, για να αποσπαστεί με αίτηση του στην συνέχεια τον Απρίλιο του 2023 στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ μέχρι την αποστρατεία του στις 31/12/2023.

Από όπου κι αν πέρασε κέρδισε κατά γενική ομολογία, την εκτίμηση και το σεβασμό των συναδέλφων του, καθώς και την εμπιστοσύνη τους σε κάθε επιχειρησιακό σχεδιασμό. Ξεχώριζε επίσης για το ήθος του και για το ενδιαφέρον του απέναντι στον πολίτη.

Ο Δημήτρης Καταραχιάς μπορεί να αποστρατεύθηκε, αφήνει όμως πίσω του διάδοχο, καθώς η κόρη του, υπηρετεί ως δευτεροετής Δόκιμος Αστυφύλακας στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

«Θέλω να ευχαριστήσω από εδώ όλους τους συναδέλφους μου που γνώρισα και συνεργάστηκα αυτά τα τριάντα εννέα (39) χρόνια της υπηρεσιακής μου ζωής ,που μ αγάπησαν και με στήριξαν σαν άνθρωπο και σαν Αξιωματικό. Ένας κύκλος έκλεισε , ένας καινούργιος ανοίγει. Καλή συνέχεια υγεία σε όλους μας και καλή αντάμωση !!!», έγραψε στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του ο Δημήτρης Καταραχιάς.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα του εύχεται κάθε καλό ως πολίτης και στην κόρη του να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα της.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση