Νέα Αριστερά και στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 14:46 Νέα Αριστερά και στη Φθιώτιδα

Το κάλεσμα από πρώην μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…

Την ανακοίνωση λειτουργίας Προσωρινής Επιτροπής «Νέας Αριστεράς» Φθιώτιδας, ανακοίνωσαν πρώην μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και ο μέχρι πρότινος Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Βαγγέλης Σακελλάρης.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι μετά την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς» που αποτέλεσε το πρώτο βήμα, το δεύτερο είναι η εκκίνηση στη Φθιώτιδα της προσπάθειας συγκρότησης, «ενός ανοιχτού, συμπεριληπτικού πολιτικού κόμματος,  γιατί έχουμε ευθύνη και καθήκον να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες μιας απογοητευμένης και αγανακτισμένης κοινωνίας, οικοδομώντας ουσιαστικές σχέσεις με τις πιο δημιουργικές και ανήσυχες τάσεις της, που αναζητούν ριζοσπαστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του περιβάλλοντος, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».

Η «Νέα Αριστερά», όπως σημειώνουν στην πρόσκλησή τους, καλεί χωρίς περιορισμούς στη διαμόρφωση και συγκρότηση του νέου κομματικού φορέα «σε πορεία ανατροπής της  σημερινής περιβαλλοντικά καταστροφικής, της κοινωνικά άδικης και  αντιδημοκρατικής πραγματικότητας  που βιώνουμε».

Οργανώνεται:

* με ριζοσπαστική πολιτική αντίληψη

που θα διαμορφώνεται σε συνεχή επαφή και διάλογο με τα πολύμορφα κινήματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά, εργατικά, δικαιωμάτων

* με δημοκρατική οργανωτική δομή από κάτω

που θα βασίζεται στην πρωτοβουλία, την ευρηματικότητα, την φαντασία και δεν θα προσπαθεί να επιβάλλει το «θέσφατο».

*Θέλουμε να φέρουμε την ιδεολογική αντιπαράθεση στο πολιτικό προσκήνιο

*Θέλουμε να συγκρουστούμε με τον εθνικισμό και τον αυταρχισμό

*Θέλουμε ισχυρό δημόσιο χαρακτήρα στην παιδεία,  στην υγεία και σε όλα τα δημόσια αγαθά

*Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή της κοινωνικής πλειοψηφίας για να γίνουμε η φωνή της

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση