Λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια και υδατοδρόμια στη συνάντηση Σπανού - Πρεμέτη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 16:24 Λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια και υδατοδρόμια στη συνάντηση Σπανού - Πρεμέτη

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας…

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, είχε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας, Ιωάννης Πρεμέτης, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Στην συνάντηση, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, το μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Θεόδωρος Γούσιος, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Σ.Ε Μιχαήλ Βλαχάκης και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δήμητρα Θανασούρα, όπου τέθηκαν στο επίκεντρο ζητήματα εποπτείας και διαχείρισης του φορέα, ανάγκες και προοπτικές που αφορούν συνολικά τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ενότητας.

Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν ο σχεδιασμός των ενεργειών, μετά την εξασφάλιση των 10 εκ. που αφορούν την εκβάθυνση του Λιμένα Στυλίδας, από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, με φορέα ωρίμανσης το ΤΑΙΠΕΔ, όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Χρήστο Σταικούρα, καθώς και την ένταξη του εμπορικού και τουριστικού λιμένα στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ολοκλήρωση των εργασιών των αλιευτικών καταφυγίων Γλύφας & Αχλαδίου, στον προγραμματισμό για ενεργειακή αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, καθώς και στον σχεδιασμό ανάπτυξης υδατοδρομίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση