Ενημερωτική δράση στο 5ο ΓΕΛ Λαμίας για την «Αντισύλληψη» και τα «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 10:33 Ενημερωτική δράση στο 5ο ΓΕΛ Λαμίας για την «Αντισύλληψη» και τα «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» (ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας «Ενημέρωση μαθητικού πληθυσμού Α΄ και Β΄ Λυκείου, που υλοποιείται από τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕΛ Λαμίας ενημέρωση στις θεματικές ενότητες: «Αντισύλληψη στην εφηβεία» και «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα».

Το θέμα παρουσίασαν η κυρία Ζαρκαδούλα Μαρία (μαία) και η κυρία Παπανικολάου Μαρία (μαία) από το 1ο Κέντρο Υγείας Λαμίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου την Δευτέρα 4/3/24 και την Τετάρτη 6/3/24.

Οι εισηγήτριες ενημέρωσαν αναλυτικά τους παρευρισκόμενους μαθητές σχετικά με τα νοσήματα που μεταδίδονται κατά την σεξουαλική επαφή,τα μέτρα προστασίας, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στις μεθόδους αντισύλληψης και στις ανεπιθύμητες κυήσεις, επισημαίνοντας τον αυξημένο αριθμό των αμβλώσεων στην χώρα μας κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Ήταν μια εξαιρετικά χρήσιμη παρουσίαση στον τομέα της υγείας και της διασφάλισης των κανόνων ατομικής υγιεινής την οποία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές ενώ στο τέλος είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα και τους δικούς τους προβληματισμούς γύρω από το θέμα και να λάβουν τις σωστές απαντήσεις από τις εξειδικευμένες επαγγελματίες υγείας.

Τη διοργάνωση της δράσης ανέλαβε η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 5ουΓΕΛ Λαμίας.

Το 5ο ΓΕΛ Λαμίας και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ευχαριστούν θερμά τις εισηγήτριες και το 1ο Κέντρο Υγείας Λαμίας για την συνεργασία.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση