Διακοπή εργασιών για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην Παύλιανη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 21:13 Διακοπή εργασιών για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην Παύλιανη

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας…

Συνεχίζεται ο αγώνας των κατοίκων της Παύλιανης να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση του μικρού υδροηλεκτρικού έργου στο ρέμα τους.

Η τελευταία εξέλιξη αφορά την Απόφαση (12/3/24) του Ε’ Τμήματος του Συμβούλιου της Επικρατείας που διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης:

α. της 108854/16.6.2022 απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Χορήγηση άδειας εγκατάστασης μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,83 ΜW, στο Ρέμα Παύλιανης και

β. του 31779/27.3.2023 εγγράφου του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας με το οποίο παρατείνεται μέχρι τη συμπλήρωση δεκαπενταετίας από την έκδοσή της (1.3.2027) η ισχύς της 196549/1.3.2012 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του συγκεκριμένου έργου,

μέχρι την έκδοση αποφάσεως της Επιτροπής Αναστολών επί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής (ΕΔ 40/2024).

Θυμίζουμε ότι στα τέλη του περασμένου μήνα είχαν απορριφθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων κατά του επίμαχου έργου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση