Γ. Οικονόμου: Σημαντική απόφαση για τους παραγωγούς ελιάς Καλαμών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 20:44 Γ. Οικονόμου: Σημαντική απόφαση για τους παραγωγούς ελιάς Καλαμών

Λύθηκε με απόφαση του ΣτΕ το πρόβλημα σε ό,τι αφορά την εξαγωγή τους....

«Ιδιαίτερα σημαντική είναι η απόφαση του ΣτΕ για τους παραγωγούς ελιάς Καλαμών στη Φθιώτιδα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Μπαίνει με αυτό τον τρόπο οριστικά τέλος στην αβεβαιότητα που είχε παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα....», αναφέρει ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου.  

«Με την απόφαση αυτή, το ΣτΕ  διασφαλίζει τη συνέχεια των ελληνικών εξαγωγών της επιτραπέζιας ελιάς Καλαμών, κρίνοντας ότι η Υπουργική Απόφαση νόμιμα καταχώρισε την ονομασία Kalamata olives, ως συνώνυμο της ποικιλίας ελιάς Καλαμών.  Πλέον, αίρονται οι κίνδυνοι και τα προβλήματα  για τις εξαγωγές του 99,7% των  ελληνικών επιτραπέζιων ελιών της ποικιλίας “Καλαμών/Καλαμάτα”.

Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία για την περιοχή της Λοκρίδας και όχι μόνο, που η παραγωγή της ελιάς Καλαμών αποτελεί σχεδόν μονοκαλλιέργεια.  Μετά την απόφαση αυτή που αποσαφηνίζει οριστικά το τοπίο ως προς το καθεστώς εξαγωγής, οφείλουμε να εργαστούμε με σχέδιο και μεθοδικότητα για να δώσουμε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στο προϊόν και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την εξωστρέφεια του πρωτογενή μας τομέα...», καταλήγει στη δήλωσή του, ο Γιάννης Οικονόμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση