Εκδήλωση στη Λαμία για τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα και τις επιπτώσεις τους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 07:46 Εκδήλωση στη Λαμία για τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα και τις επιπτώσεις τους

Την Κυριακή 21 Απριλίου…

Οι πλημμυροπαθείς του Κόμματος, το Κάστρο Αλληλεγγύης και ο Όμιλος Φίλων Του Δάσους Λαμίας, διοργανώνουν την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 18:30’ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων, ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: “ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ”.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν έγκριτοι επιστήμονες τεχνικοί και νομικοί όπως και εκπρόσωποι πλημμυροπαθών κατοίκων και αγροτών.

«Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι πολίτες της Φθιώτιδας για τις αλλαγές που φέρνει στις ζωές χιλιάδων κατοίκων αλλά και στο περιβάλλον η κατασκευή μεγάλων συγκοινωνιακών έργων καταμεσίς του εύφορου κάμπου της Λαμίας. Έτσι, το “τίμημα” της γρήγορης μετάβασης σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βορειοδυτικής Ελλάδας θα είναι πολύ ακριβό για πολλούς συμπολίτες μας και δεν εννοούμε φυσικά το αντίτιμο των διοδίων!», αναφέρουν οι διοργανωτές που έχουν προσκαλέσει όλους τους φορείς της περιοχής, Δήμο Λαμιέων, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Τεχνικό Επιμελητήριο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ.ά. με την ελπίδα οι εκπρόσωποί τους να παραβρεθούν.

«Στην επόμενη καταστροφή που έρχεται δεν πρέπει να είναι άλλοθι για κανέναν το ότι δεν “γνώριζα”», σημειώνουν με νόημα.

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση όπου θα ακουστούν απόψεις, θα γίνουν προτάσεις και θα εκδοθεί ψήφισμα για να επιδοθεί κατά την διάρκεια των εγκαινίων του αυτοκινητόδρομου Ε65.

«Τα μεγάλα έργα, ο τρόπος κατασκευής τους και λειτουργίας τους μας αφορούν όλους παρόλο που πια δεν είναι δημόσια!», καταλήγει η ανακοίνωση - πρόσκληση για την εσπερίδα.

Το πρόγραμμα:

► 18:30 – 18:45 Έναρξη – Χαιρετισμοί

► 18:45 – 19:00 Προσομοίωση πλημμυρών - Διαχείριση πλημμυρικού κινδύνου

Νικήτας Μυλόπουλος Καθηγητής και Λάμπρος Βασιλειάδης Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

► 19:00 – 19:15 Αποτύπωση πλημμύρας 12-12-2021

Γιώργος Καλιαμπέτσος επιστημονικός συνεργάτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

► 19:15 – 19:30 Περιγραφή ζημιών – Μαρτυρίες κατοίκων και αγροτών

Ελένη Δριστήλα πλημμυροπαθής, κάτοικος Κόμματος και Χρήστος Χόντος αγρότης-κτηνοτρόφος, πλημμυροπαθής

► 19:30 – 19:45 Μεγάλα έργα – μεγάλα Λάθη

Κατερίνα Μακρυνιώτη χημικός μηχανικός, εκπρόσωπος πλημμυροπαθών

► 19:45 – 20:00 Δικαστικός αγώνας των πλημμυροπαθών

Κώστας Παπαδάκης δικηγόρος, νομικός εκπρόσωπος πλημμυροπαθών

► 20:00 – 20:30 Συζήτηση - Προτάσεις

Παρεμβάσεις πολιτών και φορέων

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση