Στη Βουλή από το Σαρακιώτη η μη ανανέωση σύμβασης εργαζομένης στα ΕΛΤΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 13:16 Στη Βουλή από το Σαρακιώτη η μη ανανέωση σύμβασης εργαζομένης στα ΕΛΤΑ

«Το περίφημο “ξεπάγωμα των τριετιών” αποδεικνύεται ότι έχει μείνει στα χαρτιά των δελτίων τύπου της Ν.Δ.», αναφέρει ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α....

Την καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας για τη μη ανανέωση της σύμβασης εργαζόμενης, επειδή τόλμησε να ζητήσει τις νόμιμες αποδοχές της, έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασης.

Ο κ. Σαρακιώτης θέτει την αρμόδια Υπουργό Εργασίας, προ των ευθυνών της κάνοντας λόγο για συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αλλά και σε πολλές ακόμη επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας χαρακτηρίζει ως επικοινωνιακού χαρακτήρα απάτη της Κυβέρνησης το «ξεπάγωμα των τριετιών», καθώς η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αρνηθεί να προβεί στην αναγνώριση των 12 χρόνων προϋπηρεσίας (2012-2024).

Ακολούθως, επισημαίνεται ότι, «η απουσία ελέγχου έχει επιτρέψει την ασυδοσία αρκετών εργοδοτών, οι οποίοι αδιαφορούν και δεν καταβάλλουν ούτε τις πενιχρές αυξήσεις, που προβλέπονται, από τα περιορισμένα κατά τη νομοθεσία χρονικά όρια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας, τα κατά μόνας αιτήματα από τους εργαζόμενους για την καταβολή τριετιών, όπως δικαιούνται, συχνά καταλήγουν στην απόλυσή τους».

Όπως τονίζεται από τον κ. Σαρακιώτη: «Δυστυχώς, το περιστατικό που αναδεικνύει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας δεν είναι το μόνο και προστίθεται σε μια σειρά εργοδοτικών πρακτικών, οι οποίες συνεχίζονται ανεξέλεγκτες και ατιμώρητες από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.. Όπως αποδεικνύεται, το περίφημο “ξεπάγωμα των τριετιών” έχει μείνει μόνο στα χαρτιά των δελτίων τύπου της Ν.Δ. και δεν αφορά τη μεγάλη πλειονότητα του κόσμου της εργασίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση