Πόσα χρόνια ζωής κερδίζουν οι παντρεμένοι - Ποιους ωφελεί περισσότερο ο γάμος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 12:32 Πόσα χρόνια ζωής κερδίζουν οι παντρεμένοι - Ποιους ωφελεί περισσότερο ο γάμος

Ένας γάμος μπορεί να έχει σημαντικά (παράπλευρα) οφέλη για την υγεία, που κάποιοι όμως απολαμβάνουν περισσότερο.

Αν εκείνος ή εκείνη σας έκανε πρόταση γάμου και σκέφτεστε ακόμα την απάντηση, ίσως πείτε ευκολότερα το «ναι» αν μάθετε ότι ο γάμος θα γίνει με τις… ευλογίες της επιστήμης. Είναι πολλά τα οφέλη που εξασφαλίζει ο έγγαμος βίος για σωματική και ψυχική υγεία, και έχουν ενδιαφέρον όσα καταγράφουν σε άρθρο τους οι καθηγήτριες Libby Richards, Melissa Franks και Rosie Shrout από το Τμήμα Νοσηλευτικής και το Τμήμα Ανθρώπινης Ανάπτυξης και Οικογενειακής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Purdue, διευκρινίζοντας πάντα πως είναι οι καλές συνήθειες που προάγει η συντροφικότητα που τα προσφέρει και όχι ακριβώς η ένωση με γάμο.

Δεν είναι πρώτη φορά που το ερευνητικό ενδιαφέρον στρέφεται στην επίδραση του γάμου στον άνθρωπο αλλά και τη σύνδεσή του με την υγεία.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση