Πότε αρχίζει να γερνάει ο μεταβολισμός - Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 09:49 Πότε αρχίζει να γερνάει ο μεταβολισμός - Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Ανήκετε ακόμα σε εκείνους που πιστεύουν ότι ο μεταβολισμός μας φθίνει όσο αποχαιρετάμε τις πρώτες δεκαετίες της νεότητας και βαδίζουμε προς τα 40 και τα 50; Τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε καθώς οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο μεταβολισμός μας παραμένει αμετάβλητος για περισσότερες δεκαετίες απ' ότι πιστεύουμε.

Δεν είναι λίγες οι φορές που θα θεωρήσουμε ως ένοχο για τον αυξημένο αριθμό στη ζυγαριά την επιβράδυνση του μεταβολισμού μας και όχι το πιάτο με μακαρόνια που καταβροχθίσαμε, ούτε τα σουβλάκια που απολαύσαμε το προηγούμενο βράδυ με την παρέα μας.

Η συγκεκριμένη πεποίθηση όμως, σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία είναι  λανθασμένη, καθώς ο μεταβολισμός μας δεν αλλάζει από την ηλικία των 20 μέχρι την ηλικία των 60 ετών. Επομένως, πλέον δεν έχετε κάποιον προφανή… ένοχο για τα λίγα παραπάνω κιλά που πήρατε στις διακοπές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση