Συγκινητικό βίντεο: Πώς νιώθει ένα άτομο που πάσχει από Αλτσχάιμερ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 16:51 Συγκινητικό βίντεο: Πώς νιώθει ένα άτομο που πάσχει από Αλτσχάιμερ

Η 21 Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ομώνυμη νόσο.

Ασθενής με Αλτσχάιμερ: Σύμφωνα με στοιχεία της επιστημονικής κοινότητας, η αύξηση των ασθενών με Αλτσχάιμερ, είναι ραγδαία. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρουν τα πρόσφατα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας.

Η 21η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ. Σκοπός της δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο. Επιπλέον, η συγκεκριμένη ημέρα χρησιμοποιείται παράλληλα και για την αφύπνιση της πολιτείας, καθώς και για την ενεργοποίησή της. Η άνοια αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τη δημόσιας υγεία.

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω αποτυπώνει τις θλιβερές στιγμές που βιώνει ένας ασθενής, με Αλτσχάιμερ. Επίσης, δείχνει τις στιγμές που περνούν και οι συγγενείς τους. Ίσως μετά από αυτό να κατανοήσετε καλύτερα την «περίεργη» συμπεριφορά κάποιου δικού σας προσώπου, την οποία δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τη δεδομένη στιγμή.

Ασθενής με Αλτσχάιμερ: Ακολουθεί σχετικό βίντεο

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση