Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς με συμμετοχή σε δωρεάν προγράμματα καρδιακής αποκατάστασης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 12:30 Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς με συμμετοχή σε δωρεάν προγράμματα καρδιακής αποκατάστασης

Γράφει η Δρ. Γαρυφαλλιά Πέπερα-Καλατζή

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς έχει θεσπιστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς (World HeartFederation - WHF) να γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η φετινή καμπάνια της WHF είναι “UseHeart, KnowHeart".

«ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ»

Γιατί όταν γνωρίζουμε περισσότερα, μπορούμε να φροντίσουμε καλύτερα.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε για την καρδιαγγειακή σας νόσο είναι μέσω των εξειδικευμένων προγραμμάτων ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ που παρέχουν εκπαίδευση και άσκηση.

Η Δρ. Γαρυφαλλιά Πέπερα συμμετείχε μέσω του InternationalCouncilofCardiovascularPreventionandRehabilitation (ICCPR) σε Παγκόσμια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Canadian Journal of Cardiology» σχετικά με τα εμπόδια Καρδιακής Αποκατάστασης. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 2.000 ασθενείς από 16 χώρες (στις έξι περιφέρειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας). Στην Ευρώπη οι γυναίκες ανέφεραν ως κύρια εμπόδια το ότι δυσκολεύονται με την απόσταση προκειμένου να φτάσουν στους χώρους διεξαγωγής των προγραμμάτων ή ότι δεν γνωρίζουν για τα προγράμματα Καρδιακής Αποκατάστασης. Λαμβάνοντας υπόψιν τα εμπόδια αυτά το Εργαστήριο Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας θέτει ως στόχο να υπερνικήσει τα εμπόδια και να αυξήσει τις συμμετοχές και τη συμμόρφωση στα προγράμματα καρδιακής αποκατάστασης. (Women’s Cardiac Rehabilitation Barriers: Results of the International Council of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation’s First Global Assessment)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ

στα προγράμματα ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ(με επίκεντρο την εξατομικευμένη επιβλεπόμενη άσκηση και δυνατότητα Τηλεαποκατάστασης).

Ένα πρόγραμμα για ασθενείς με Στεφανιαία Νόσο, στη Λαμία, Δωρεάν.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Υπεύθυνη προγράμματος:

Δρ Γαρυφαλλιά Πέπερα - Καλατζή

Επίκουρη Καθηγήτρια Καρδιοαγγειακής Φυσικοθεραπείας

Επικοινωνία:

Εργαστήριο Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης (ClinicalExercisePhysiology and RehabilitationLaboratory)

Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Λαμία

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 2231060207 (Γαρυφαλλιά Πέπερα - Καλατζή)

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 6944635309 (Βαρσάμω Αντωνίου)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση