Αυγά: Οδηγούν σε μείωση βάρους και θωρακίζουν τον οργανισμό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 15:11 Αυγά: Οδηγούν σε μείωση βάρους και θωρακίζουν τον οργανισμό

Τα αυγά είναι ένα ιδανικό τρόφιμο, που μπορεί να γίνει ποσέ, ομελέτα, βραστό ή σε ομελέτα. Είναι γεμάτα με πρωτεΐνες, υγιή λίπη και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της συνολικής υγείας σας. Σύμφωνα με την διαιτολόγο Destini Moody, RDN, CSSD, LD, στο Garage Gym Reviews, όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, δεν είναι μυστικό ότι αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την πρόοδό σας.

Ενώ κάποτε τα αυγά επικρίνονταν για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε χοληστερόλη, πρόσφατη έρευνα αναμόρφωσε την κατανόησή μας για το πώς τα αυγά επηρεάζουν την υγεία μας. Μια μελέτη του 2022 στο Nutrients διαπίστωσε ότι τα αυγά μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αυγά μπορούν να μειώσουν την υπερκατανάλωση τροφής.

Τα αυγά, περιέχουν επίσης απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών, τα οποία αποτελούν ζωτικά μέρη μιας ολοκληρωμένης διατροφής. Επιπλέον, είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας τα μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα πρόγραμμα γευμάτων που εστιάζει στην απώλεια βάρους.

Τα αυγά μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος
Μπορούν να ελέγξουν την πείνα και να ενισχύσουν το μεταβολισμό

Τα αυγά είναι γεμάτα πρωτεΐνη, με περίπου 6 γραμμάρια ανά μεσαίου μεγέθους αυγό. Η πρωτεΐνη είναι πολύ χορταστική και ανεβάζει τον μεταβολισμό σας, βοηθώντας σας να χάσετε αυτά τα περιττά κιλά. Επιπλέον, πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι κρόκοι αυγών, ειδικότερα, μπορούν να βελτιώσουν τη μεταβολική υγεία.

«Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε ένα πλήρες πρωινό, συμπεριλαμβανομένων των αυγών, έτειναν να τρώνε λιγότερο κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας σε σύγκριση με άτομα που έτρωγαν κουλούρια για πρωινό», λέει η Moody. «Επίσης, μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν μια δίαιτα ελεγχόμενες θερμίδες που περιελάμβανε τρία αυγά στο καθημερινό τους πρωινό έκαιγαν 16% περισσότερο σωματικό λίπος από τους άνδρες που έτρωγαν ένα πρωινό που περιελάμβανε δημητριακά».

Είναι ένα ”ευέλικτο” φαγητό

«Τα αυγά μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή με διάφορους τρόπους», δηλώνει η Moody. “Μπορούν να ανακατευτούν με λαχανικά, να τοποθετηθούν πάνω από τοστ αβοκάντο ή  και να προστεθούν σε σαλάτες. Αυτή η ευελιξία είναι ζωτικής σημασίας όταν κάνετε προγραμματισμό διατροφής ενώ προσπαθείτε να χάσετε σωματικό λίπος, καθώς ο προγραμματισμός των γευμάτων είναι το κλειδί για την εύκολη απώλεια βάρους.”

Μαγειρεύονται εύκολα

Δεν χρειάζεται να περιπλέκετε υπερβολικά τα πράγματα όταν μαγειρεύετε αυγά – μαγειρεύονται γρήγορα και εύκολα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορους τρόπους, συμβάλλοντας στη μείωση της υπερβολικής πρόσληψης τροφής που σχετίζεται με την έλλειψη ποικιλίας.

Πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας

Όταν ο στόχος για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση είναι η απώλεια βάρους, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες γίνονται ο νέος, καλύτερος,φίλος σας. Παρέχουν μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας που τροφοδοτεί το σώμα σας και διατηρεί τους μύες δυνατούς για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

“Ακριβώς επειδή ορισμένα τρόφιμα περιέχουν πρωτεΐνη, δεν απορροφούμε πάντα όλα τα αμινοξέα που περιέχει. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα αυγά είναι “η πιο εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης”. Οι υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες παίζουν ρόλο στο χτίσιμο και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη ενός ταχύτερου μεταβολισμού για αποτελεσματική απώλεια βάρους», εξηγεί η Moody.

Πηγή: Garage Gym Reviews

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση