Το #1 σνακ αν θέλετε να χάσετε βάρος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 09:29 Το #1 σνακ αν θέλετε να χάσετε βάρος

Ετοιμαστείτε να αποχωριστείτε τα περιττά κιλά που σας βασανίζουν.

Εκτός από την ισορροπημένη διατροφή και την τακτική άσκηση, τα έξυπνα σνακ είναι ένας από τους καλύτερους «συμμάχους» για να πετύχετε τους στόχους σας ως προς την απώλεια βάρους.

Το eatthis.com συνομίλησε με την Destini Moody, διαιτολόγο του Garage Gym Reviews, η οποία αποκαλύπτει το #1 σνακ για απώλεια βάρους. Ετοιμαστείτε να χάσετε επιτέλους εκείνα τα περιττά κιλά που σας ταλαιπωρούν.

Δεν είναι μυστικό ότι όσο μεγαλώνετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να κάψετε θερμίδες. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2022, η γήρανση και ο μεταβολισμός συνδέονται στενά.

Ωστόσο, τα σνακ μπορούν να αποτελέσουν ένα εκπληκτικό εργαλείο στο οπλοστάσιό σας στη μάχη κατά της απώλειας βάρους. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του κορεσμού ώστε να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας την υπερκατανάλωση τροφής και κρατώντας τις λιγούρες μακριά.

Ποιο είναι το #1 σνακ για απώλεια βάρους

Ποια είναι λοιπόν η κορυφαία τροφή που πρέπει να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα σνακ για απώλεια βάρους; Σύμφωνα με τη Moody, είναι τα ψημένα ρεβίθια. Γεμάτα με φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τα ψητά ρεβίθια αποτελούν ένα τραγανό σνακ, που μπορείτε να το κάνετε είτε γλυκό είτε αλμυρό, ικανοποιώντας κάθε επιθυμία σας.

«Τα ψημένα ρεβίθια είναι χωρίς αμφιβολία η επιλογή μου για το καλύτερο σνακ για την απώλεια βάρους», δηλώνει η Moody. «Αν είστε γλυκατζής, μπορείτε να τα καρυκεύσετε με κανέλα και γλυκαντικό πριν τα ψήσετε ή να χρησιμοποιήσετε σκόνη ranch ή καρυκεύματα για ένα πιο αλμυρό σνακ».

Τα οφέλη της κατανάλωσης ψητών ρεβιθιών ως προς την απώλεια βάρους

1. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες

Τα ψημένα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική επιλογή για σνακ ως προς την απώλεια βάρους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες. Μελέτες δείχνουν ότι η πρωτεΐνη παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση του κορεσμού, καθιστώντας αυτά τα ρεβίθια μια γευστική και αποτελεσματική επιλογή για όσους στοχεύουν να χάσουν κιλά.

«Τα περισσότερα σνακ που περιέχουν εξευγενισμένους, επεξεργασμένους υδατάνθρακες σας χορταίνουν για λίγο, αλλά σας αφήνουν να αισθάνεστε πεινασμένοι λίγο αργότερα λόγω της έλλειψης πρωτεΐνης και φυτικών ινών».

2. Είναι πυκνά σε θρεπτικά συστατικά

Θεωρούνται μια θρεπτική δύναμη, τα ψημένα ρεβίθια συσκευάζουν βασικές βιταμίνες και μέταλλα σε ένα συμπαγές σνακ. Σύμφωνα με το USDA, ένα φλιτζάνι ρεβίθια παρέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, 13 γραμμάρια φυτικών ινών, 5 χιλιοστόγραμμα σιδήρου, 80 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου και 79 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου, με μόνο 269 θερμίδες και 4 γραμμάρια λίπους. Αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά απαιτούνται για τις βέλτιστες σωματικές λειτουργίες, υποστηρίζοντας τα πάντα, από την ανάπτυξη των μυών και την υγεία των οστών μέχρι τον ενεργειακό μεταβολισμό.

3. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών

Τα ψημένα ρεβίθια είναι μια φανταστική πηγή φυτικών ινών, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που απαιτείται για τη βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος και την πρόληψη της υπερκατανάλωσης τροφής, προωθώντας το αίσθημα πληρότητας. Επιλέγοντας ψημένα ρεβίθια ως σνακ αντί για ζαχαρούχα, επεξεργασμένα τρόφιμα, θα ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας, ενώ παράλληλα θα θρέψετε και θα τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με τις φυτικές ίνες που χρειάζεται, βοηθώντας την πέψη και υποστηρίζοντας τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

«Τόσο η πρωτεΐνη όσο και οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την ταχύτητα της πέψης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι μέχρι το επόμενο γεύμα σας, καθιστώντας τα ρεβίθια το ιδανικό σνακ για απώλεια βάρους που μπορείτε να έχετε ανάμεσα σε γεύματα χαμηλών θερμίδων», εξηγεί η Moody.

Πηγή: eatthis.com

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση