Επτά ροφήματα που αγαπούν το έντερο και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 11:31 Επτά ροφήματα που αγαπούν το έντερο και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα

Ανακαλύψτε τα βότανα που αγαπά το έντερο και προσφέρουν ανακούφιση από το δυσάρεστο αίσθημα της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα θεωρείται ένα από τα πιο συχνά προβλήματα του πεπτικού συστήματος, με έναν στους πέντε Έλληνες να το έχει αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής. Το ygeiamou αναζήτησε τις φυσικές λύσεις και τα βότανα που διευκολύνουν την πεπτική λειτουργία σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία.

 
 

Ένα ρόφημα βοτάνων μπορεί να είναι ευεργετικό για την κινητικότητα του εντέρου, προσφέροντας επαρκή ενυδάτωση και ενισχύοντας το αίσθημα της χαλάρωσης – εφόσον η δυσκοιλιότητα εντείνεται πολλές φορές από το άγχος. Εμβαθύνοντας στον κόσμο των ροφημάτων και στις διαφορετικές επιλογές ροφημάτων, παρακάτω σας προτείνουμε επτά αφεψήματα που ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα.

Φύλλα Αλεξάνδρειας

 

Από τα πιο γνωστά αφεψήματα για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, τα φύλλα Αλεξάνδρειας, περιέχουν ένα πολύτιμο συστατικό, τις γλυκοσίδες. Οι γλυκοσίδες ενισχύουν την κινητικότητα του εντέρου δρώντας ως φυσικό καθαρτικό, ενώ το συγκεκριμένο ρόφημα συμβάλλει στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών στο σώμα. Ωστόσο, η λήψη του δε θα πρέπει να ξεπερνά τη μια εβδομάδα, καθώς η παρατεταμένη χρήση μπορεί να διαταράξει το πεπτικό σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση