• Εκτύπωση

Διόδια και άλλα.... Λίγη τσίπα ρε παιδιά


Λίγη τσίπα κανείς ;

Με εφαλτήριο τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον Δήμο Στυλίδας με μπροστάρη τον Δήμαρχο της και τα όσα επακολούθησαν , θα πω την άποψη μου επί του θέματος σαν ένας απλός πολίτης που διάγει το 2ο μισό της ζωής του πλέον.
Καταρχάς στηρίζω όχι μόνον τον συγκεκριμένο Απόστολο, αλλά και τους υπόλοιπους 12 αν χρειαστεί χωρίς καν να με απασχολεί το περί νομιμότητας της πράξης του ή ότι άλλη παραβατική δραστηριότητα του προσάπτετε .

Όταν υπάρχει άμεσο πρόβλημα δρας ,δεν συμπληρώνεις χαρτιά ούτε στέλνεις email και υπομνήματα και ειδικά σε περιπτώσεις σαν αυτή που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι είτε τα στείλεις στη Σάρα Πέϊλην είτε σε οποιονδήποτε Έλληνα αρμόδιο είναι ένα και το αυτό . Αυτό έκανε και αυτός και μου είναι παντελώς αδιάφορο το τι μπορεί να του προσάπτουν σαν κίνητρο , άλλωστε το δέντρο γνωρίζετε από τους καρπούς του είπε κάποτε κάποιος κοινώς γνωστός μας σαν Τζήζας .

Το Θαύμα είναι ότι βρέθηκε επιτέλους κάποιος εκλεγμένος για τα κοινά, να σηκώσει ανάστημα και να εκφράσει την αγανάκτηση μιας τοπικής κοινωνίας και ελπίζω στο μέλλον να βρεθούνε και άλλοι και όχι μόνον για τα διόδια .
Σωστή η λάθος ,αυτή η κίνηση, τάραξε τα γαλήνια νερά της ανέκαθεν οσφυοκαμπτικής προς τις κατασκευαστικές εταιρείες κυβέρνησης ,η οποία εν μια νυκτί άλλαξε πλήρως γραμμή πλεύσης .
Και κάρτες που αμετάκλητα έληξαν δέχθηκε να ανανεώσει και χρήμα ενέκρινε για κατασκευή δρόμου ( να μην πάρουν τα χαμένα πίσω οι εταιρείες ; προς Θεού αφού λεφτά υπάρχουν) και let’s love one another εν ολίγοις.

Εκείνο δε που πραγματικά με εξόργισε ήταν η στάση κάποιων αθηναϊκών καναλιών και κάποιων δημοσιογράφων που τόσο πολύ κόπτονται για τον δήθεν ενημερωτικό τους ρόλο και κάποιοι βρέθηκαν μάλιστα να το φέρουν βαρέως όταν τους αποκάλεσαν παπαγαλάκια και άσχετους .
Στείλανε 2-3 με μια κάμερα στο συγκεκριμένο σημείο και αμέσως βγάλανε το πόρισμα περί οδικής ασφάλειας ενώ παράλληλα ρωτούσαν επιμόνως περί της νομιμότητας της συγκεκριμένης πράξης, προσπαθώντας να υποβαθμίσουν την όλη κίνηση σαν ένα είδος ψευτομαγκιάς .

Σε αυτούς λοιπόν και σε όλους αυτούς τους πραγματικούς εντέλει μάγκες αφού καταφέρνουν να εισπράττουν 1-2 συντάξεις καθημερινά για μεροκάματο έχω να πω τα εξής :
Ναι κύριοι είστε άσχετοι και γελοίοι ταυτόχρονα αν νομίζετε ότι με το να στείλετε μια κάμερα ,να λάβετε μια κλήση στο κινητό ή ενημέρωση από το κοντρόλ (sic)γνωρίζετε και τι πραγματικά συμβαίνει η το αν έχει άδικο η δίκιο κάποιος ,τα κίνητρα του και τι τον οδηγεί σε κάποιες πράξεις .
Στην δική μας περίπτωση τουλάχιστον έχουμε έναν να φοράει παντελόνια που θα πάει φυλακή ,εσείς στην Αθήνα που για βδομάδες δεν λειτουργούν λόγο κωλυσιεργίας της Siemens κεντρικότατες διασταυρώσεις με παντελή απουσία τροχονόμου ποιον έχετε υπεύθυνο; Τον Φούφουτο; Η μήπως η εκεί ζωή σας απομύζησε τόσο που στα δικά σας ατυχήματα δεν τρέχει αίμα ;

Τέλος πάντων επειδή δεν είμαστε και αχάριστοι ,δεν μένει παρά να τους ευχαριστήσουμε κιόλας που νοιάζονται τόοοοσο πολύ για την δικής μας και μόνον οδική ασφάλεια .
Απ την άλλη μην τρελαθούμε , μπορεί το παπαγαλάκι να μην ξέρει να διαβάζει όπως όλοι εσείς, αλλά δεν κάνετε και καμιά δουλειά που απαιτεί αμέριστη παρουσία φαιάς ουσίας και δεξιοτήτων , εφημερίδες διαβάζετε και λέτε τα νέα που σας προσκομίζουν ,δεν είστε πολεμικοί ανταποκριτές ούτε παρουσιάζετε καμιά δική σας έρευνα από τις επάλξεις .
Επειδή ασχολείστε με τα σπρεντς τον νάζταγκ και τα πολιτικά πιστεύετε ότι κάνετε κάτι πιο δύσκολο από ότι κάνουν τα μεσημεριανάδικα που ασχολούνται με τους κάλους της Βικτώριας Μπέκαμ; Μην τρελαθούμε κιόλας ,αντικείμενο παπαγαλίας αλλάζετε ,δεν κάνετε και κανένα λειτούργημα όπως θέλετε να πιστεύουμε και μάλιστα εκφράζετε ολοι και συνεχώς την αποψή σας -πράγμα που εμένα προσωπικά δεν με πείραξε ποτέ – όσο και να ορκίζεστε περί του αντιθέτου. Η Νάκυ Αγάθου ναι ,δεν έλεγε την άποψη της ,εσεις πάντως όχι .
Αντε λοιπόν να σας πούμε παπαγαλάκια δεύτερης ή τριτης γενιάς επειδή ξέρετε και να διαβάζετε και να ρωτάτε από κατιτίς τους καλεσμένους σας .
Αυτά τα περί δημοσιογραφικού λειτουργήματος και παραμύθια Φούρναρης που πουλάτε στον κόσμο μην νομίζετε ότι τα χάφτουν πλέον, μια εκπομπή κάνετε που μπορεί να την κάνει ο καθένας αρκεί να χειρίζεται καλά τον λόγο και να συμπλέει με την γραμμή της εργοδοσίας φυσικά , δεν χρειάζεται ούτε δίπλωμα , ούτε κάποια άλλη ανεπτυγμένη αίσθηση πλην του χιούμορ ίσως .
Πράγμα που θα καθιστούσε τον Ηλία Ψινάκη ιδανικό για τον ρόλο του παρουσιαστή –σχολιαστή –παπαγαλιστή όπως ειστε και εσείς και αυτό είναι και μια πρόταση που μπορεί να ληφθεί υπόψην, ο Ηλίας δεν ξέρω αν θα δεχτεί .
Αυτά περί τύπου και όλων αυτών των αμέριστα τηλεσυμπαραστεκομένων στα δίκαια του λαού και των τοπικών κοινωνιών .

Όσο για τα διόδια επειδή τελούν ακόμα υπό καθεστώς ατιμωρησίας - όπως άλλωστε και όλων αυτών που αποδεδειγμένα καταχράστηκαν εκατομμύρια του Ελληνικού λαού- προτείνω να μην πληρώνει κανείς σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και μόνον τίποτα παραπάνω ,δεν χρειάζεται ούτε να ξεβολευτείς από τον καναπέ, ούτε α κατέβεις σε καμιά διαδήλωση , ούτε να ανήκεις στο Παμε στο Περα και στο Δωθε ,απλά περνάς και δεν πληρώνεις , κάνοντας παράλληλα έργο την φράση του αντιπρόεδρου της σκιώδους Τρισοκυβέρνησης « μαζί τα φάγαμε» . 2 ευρώ εκεί 1.60 παραπέρα σε 1500χρόνια θα τους φτάσουμε .

Και όσο για το δίλημμα η διόδια ή δρόμοι μη μασάτε , τι να τους κάνεις τους δρόμους αν δεν μπορείς να τους περάσεις οεεεο ;
Με 200 ευρώ πας και έρχεσαι στην Γαλλία αεροπορικά και κάνεις και μια στάση στη Ρώμη να ψωνίσεις ή να πιεις ένα εσπρεσσάκι .
Αθήνα -Θεσσαλονίκη -Αθήνα πάντως με αμάξι δεν θα μπορείς οσονούπω να πας με 200 ευρώ και τον καφέ θα τον παίρνεις σε πλαστικό από το σπίτι ενώ θα απαγορεύετε η τουαλέτα για χοντρό γιατί άμα ξενιστηκώσεις μπορεί να σου έρθει και καμιά λιγούρα, να σταματήσεις για καμιά τυρόπιτα με άμεση συνέπεια να υπερβείς το μπάτζετ.

Δεν θέλω δρόμους , λίγο αξιοπρέπεια θέλω
να μου αφήσετε ώστε να μπορώ μεγαλώσω το παιδί μου , να έχω δουλειά να το θρέψω και να το μεγαλώσω όπως αρμόζει σε έναν άνθρωπο . Οι δρόμοι σας και τα καλά σας μου είναι πλέον αδιάφορα από την στιγμή που χρειάζονται 2 ημερομίσθια για γεμίσω με βενζίνη το σαραβαλάκι μου.
Άμα μου την πάρετε και αυτήν καλύτερα νεκρός παρά ραγιάς και σκλάβος στην ίδια μου την χώρα να πληρώνω τα γ@μησιάτικα του κάθε παχύδερμου και συνδιαλαγόμενου πολιτικού ή μη , που το μόνον που μπορεί να μου πει είναι ότι έχω δίκιο και λυπάται που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς . Αν αντί για ευρώ τα βενζινάδικα και οι Δέκο ζητάγανε συγνώμες καλά θα ήταν, επειδή όμως δεν , καλύτερα να πάρω πρώτος εγώ το τσεκούρι και να ζητάω συγνώμη after .

Άλλωστε τόση τσίπα τουλάχιστον την έχω μιας και δεν μένω στην Αθήνα , την πόλη που οι κάτοικοι της έχουν χάσει πλήρως τον αυτοσεβασμό τους θεωρώντας σαν δεδομένο και φυσιολογικό να ακουμπάνε τα σκουπίδια στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας και να περνάνε εγκλωβισμένοι 2-3 ώρες την ημέρα μέσα στο αυτοκίνητο για να καλύψουν μια διαδρομή 20-25 λεπτών που θα έκανε ένα ποδήλατο. Και μέσα σε όλα αυτά τα δύσοσμα και τα εμετικά πιστεύουν ότι κάνουν και υγιεινή ζωή επειδή πάνε γυμναστήριο και αγοράζουν βιολογικά προϊόντα ……….. από την Θήβα χαχαχαχαχαχαχα.

Και αφού εκεί το παιχνίδι έχει χαθεί μάλλον οριστικά, ρωτάω τους υπόλοιπους εν Ελλάδι , λίγο τσίπα κανείς; 
Μπας και τις ενώσουμε και κάνουμε μισό φιλότιμο ρε παιδιά, μισό φιλότιμο.


Αναγνώστης


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB