• Εκτύπωση

"Μπόχα" στο Κοινωνικό Παντοπωλείο - Ποιοι "παίζουν" με τις άπορες οικογένειες, αλλά και την αξιοπρέπεια των επαγγελματιών της πόλης;



Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα για τη σκανδαλώδη ανάθεση της προμήθειας του Κοινωνικού Παντοπωλείου....

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη είναι η Δημοτική Αρχή της Λαμίας με την απ΄ευθείας ανάθεση, ύψους περίπου 68.000 € (με ΦΠΑ), που επιχείρησε να περάσει στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία όμως αναγκάστηκε να πάρει πίσω μετά τις αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις από μια πολύ γρήγορη έρευνα αγοράς που κάναμε διαπιστώσαμε ότι τα προϊόντα που ο Δήμαρχος πρότεινε να προμηθευτεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο με απ΄ευθείας ανάθεση από συγκεκριμένη εταιρία, ο Δήμος θα πλήρωνε από το ταμείο του 59.148 € (χωρίς το ΦΠΑ).

Πως γίνεται εμείς να τα βρούμε με τιμές στο ράφι (ψάξαμε μόνο σε ένα s/m) 42.903 €;  Δηλαδή 16.245 € λιγότερα;

Αν υπολογίσουμε το ΦΠΑ και την έκπτωση που θα πάρει κανείς αν πάρει τιμές χονδρικής, αφού μιλάμε για μεγάλες ποσότητες, τότε τα χρήματα που θα κέρδιζε ο Δήμος θα ήταν πάνω από 20.000 €.

Αν μάλιστα το έψαχνε ελάχιστα παραπάνω, θα μπορούσε τα χρήματα που θα κέρδιζε ο Δήμος Λαμιέων να ήταν πολύ περισσότερα.

Υποτίθεται ότι είχε γίνει έρευνα αγοράς και υπάρχει εισήγηση με υπογραφές, από αυτούς που εμείς έχουμε τιμήσει με τη ψήφο μας για να διαχειρίζονται τα χρήματα των δημοτών και του δημοσίου.

Πολλά τα ερωτηματικά
Ποιοι μεθόδευσαν όλη αυτή τη διαδικασία η οποία ξεκίνησε από τον Ιούνιο, ώστε να φτάσουμε παραμονές Χριστουγέννων και να μην υπάρχει αποτέλεσμα; Την ίδια προσφορά έφεραν στο Δ.Σ. και το Νοέμβριο και τη πήραν πίσω.

Την εμφάνισαν πάλι στο πάρα πέντε των γιορτών και ο Δήμαρχος πριν αναγκαστεί να την πάρει πίσω έλεγε στο βίντεο που δείτε παρακάτω...<< Δεν μπορεί να μην πάρουμε μια απόφαση απόψε. Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση...>>

Μάλιστα πετάχτηκε ένας υπηρεσιακός παράγοντας για να τον βοηθήσει και συμπλήρωσε: << Οι επαγγελματίες - επιχειρηματίες που θα έφερναν προσφορές δεν έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και γι΄ αυτό δεν έχουν προσφορές....>> Το επανέλαβε και ο Δήμαρχος χωρίς να σκεφτεί ότι εκείνη τη στιγμή προσβάλει πολλούς αξιόλογους επιχειρηματίες του κλάδου.

Δήμαρχε και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα έχουν και εξοργισμένοι είναι, γιατί ποτέ κανείς δεν ζήτησε προσφορά από αυτούς, αλλά ζήτησαν μόνο από έναν!!!!

Όσο για τον άγονο διαγωνισμό και μόνο που το λέτε προσβάλει την νοημοσύνη των ανθρώπων του χώρου. Βλέπετε ήταν πολύ δύσκολο να σηκώσουν το τηλέφωνο και να ζητήσουν πέντε προσφορές.

Εμείς μόνο μια ζητήσαμε και αμέσως σας εξοικονομήσαμε 20.000 € . Φυσικά και είναι στη διάθεσή σας για να συγκρίνετε τις τιμές, όπως επίσης είναι και στη διάθεση του Εισαγγελέα, γιατί επιτέλους όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα θα πρέπει να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες καραμπινάτες μεθοδεύσεις που υποκρύπτουν δόλο και να λέμε απλά το παίρνουμε πίσω και τελείωσε το θέμα.

Για σας μπορεί να τελείωσε το θέμα της σκανδαλώδους αυτής απ΄ευθείας ανάθεσης, γιατί δεν σας συμφέρει να μαθαίνει ο κόσμος τα "παιχνίδια" που παίζετε στις πλάτες του, για μας όμως τώρα ανοίγει...

Δείτε λοιπόν στο βίντεο που ακολουθεί πως επιμένει ο Δήμαρχος στο 6ο λεπτό και κάτω για να περάσει το θέμα και όταν τα βρίσκει "σκούρα" το παίρνει πίσω.




Μιλώντας στη κάμερα του LamiaReport ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ρούλιας, έκανε λόγο και για άλλες ύποπτες αναθέσεις, τις οποίες έχει καταγγείλει και δεν έχει πάρει απάντηση από τη Δημοτική Αρχή.

Δείτε τι είπε o κ. Ρούλιας στο βίντεο που ακολουθεί και αμέσως μετά δείτε το έγγραφο, που έστειλε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, για την επαναδημοπράτηση της επίμαχης προμήθειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαμιέων:




Διαβάστε επίσης:

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου κι εμείς...

Μετά την κατακραυγή για το σκάνδαλο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, κάνουν εκ νέου διαγωνισμό - ΒΙΝΤΕΟ

Οι ανείσπρακτες οφειλές των 8 εκατομμυρίων προς το Δήμο Λαμίας και η ανατομία ενός … «εγκλήματος»



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB