ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 12 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Λαμία: Στο 2% και πάλι η θετικότητα στα τεστ

Λαμία: Στο 2% και πάλι η θετικότητα στα τεστ

Μειώθηκαν επιτέλους τα κρούσματα σε μαθητές…

Μετά την ψυχρολουσία της Δευτέρας, επανήρθαμε σε αριθμούς που επιβεβαιώνουν μια κάποια ύφεση στα κρούσματα κορωνοϊού στις δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στο Δήμο Λαμιέων.

Σε σύνολο 687 rapid tests βρέθηκαν 14 θετικά, διαμορφώνοντας το ποσοστό θετικότητας στο 2,04%. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι επιτέλους μειώθηκαν τα περιστατικά σε μαθητές, που ήταν αυτή τη φορά πέντε (ποσοστό 35,71% του συνόλου των κρουσμάτων).

Ειδικότερα στη δράση που έγινε στα Γαλανέικα, είχαμε 306 τεστ με 10 θετικά (3,27%) με ηλικίες από 7 έως 63 ετών.

Επιπλέον 381 τεστ έγιναν στην Είσοδο της ΠΕΛ με τέσσερα (4) θετικά (1,05%) και ηλικίες 8 με 48 ετών.

Να σημειώσουμε για τις δειγματοληψίες που γίνονται στην ΠΕΛ ότι ξεκινούν αργότερα σε σχέση με αυτές στα Γαλανέικα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που μπορεί να επηρεάσουν την αξιοπιστία των τεστ. Θυμηθείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Τέλος από τα κρούσματα που προέκυψαν στις τελευταίες δειγματοληψίες, έξι (6) αναφέρουν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και οκτώ (8) δήλωσαν εμβολιασμένα.