ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 12 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 0-2: Χάθηκε το ματς μέσα σε τρία λεπτά

Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 0-2: Χάθηκε το ματς μέσα σε τρία λεπτά

Με δύο στις δύο φάσεις η ομάδα της Πελοποννήσου έφυγε με το πρώτο της «διπλό» από το ΔΑΚΛ…

Δεν τα κατάφερε σε ένα ακόμη παιχνίδι η Λαμία γνωρίζοντας την 5η της σερί ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στον εξ αναβολής αγώνα της 22ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης με 0-2.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας της Πελοποννήσου στο ΔΑΚΛ που τη διατηρεί σε τροχιά Ευρώπης, ενώ η Λαμία μπαίνει σε περιπέτειες.

Με καινούρια πρόσωπα στην 11αδα τους Βύντρα και Λούκας (ντεμπούτο), αλλά και τον Τσούκαλο από την αρχή ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε το γνωστό 4-2-3-1, θέλοντας να φρεσκάρει σε πρόσωπα το σχήμα του.

Δίπλα στον νεοαποκτηθέντα Βραζιλιάνο έπαιξε ο Τζανετόπουλος, ενώ ο «αρχηγός» Λουκάς Βύντρα κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Σαραμαντάς το αριστερό. Αμυντικά χαφ οι Μπεχαράνο και Τζανδάρης, στα χαφ Μανούσος, Ταιρόν και Ρόμανιτς και σέντερ φορ ο Τσούκαλος.

Το καταστροφικό πρώτο μέρος

Αν και ξεκίνησε με περισσότερο νεύρο σε σχέση με τον Απόλλωνα και παρά το γεγονός ότι δεν πιέστηκε από τον Αστέρα, βρέθηκε μέσα σε τρία λεπτά πίσω στο σκορ με 0-2!

Δράστης ο πρώην παίκτης της Λαμίας (και πρώτος της σκόρερ στη Super League) Χερόνιμο Μπαράλες που πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με κεφαλιά ψαράκι στο 34’, ενώ στο 37’ από δική του ενέργεια στο κέντρο ο Αστέρας βγήκε στην κόντρα και ο Ριέρα πλάσαρε υποδειγματικά τον Γκαραβέλη για το 1-2.

Το 0-1:

Το 0-2:

Μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο για τους γηπεδούχους στο 42’ μια καρφωτή κεφαλιά του Τσούκαλου που μπλόκαρε εντυπωσιακά ο Παπαδόπουλος (και αυτός πρώην κυανόλευκος) μετά από εκτέλεση φάουλ του Ταιρόν.

Αλλαγές χωρίς αποτέλεσμα

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το β’ ημίχρονο για τη Λαμία, με τον Προβυδάκη να παίρνει τη θέση του Βύντρα και τον Μπανγκουρά του Ρόμανιτς που είχε κάποιες ενοχλήσεις.

Παρόλα αυτά ο Αστέρας όχι μόνο δεν πιέσθηκε αλλά έχασε και μεγάλη ευκαιρία στο 52’ με τον Τιλίκα (πέρασε στη θέση του Σίτο) να πλασάρει άουτ και ενώ ο Λούκας είχε εξουδετερωθεί πέφτοντας πάνω στον Σαραμαντά!

Στο 57’ από σέντρα του Σαραμαντά η μπάλα στρώθηκε στον Μανούσο που σούταρε από καλή θέση άουτ και στο επόμενο λεπτό και οι δύο ομάδες άγγιξαν το γκολ. Αρχικά ο Αστέρας στην κόντρα ο Καπίγιθα πέρασε απίθανα την μπάλα στον Γκαρσία που σημάδεψε τα πόδια του Μπαράλες, προ του τελευταίου όμως επενέβη σωτήρια ο Λούκας.

Στην κόντρα ο Μανούσος έστρωσε στον Προβυδάκη κι εκείνος βρήκε τον Τσούκαλο που πλάσαρε με τη μία για να διώξει ενστικτωδώς με τα πόδια ο Παπαδόπουλος!

Μια βολίδα του Άλβαρες στο 62’ έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γκαραβέλης.

Στο 64’ μπήκε στο παιχνίδι και ο Νούνιες στη θέση του Τζανδάρη, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα των γηπεδούχων, ενώ στο 70’ μπήκε και ο Ελευθεριάδης στη θέση του Ταιρόν και πλέον η Λαμία γύρισε στο 4-4-2.

Στο 77’ η Λαμία πέτυχε γκολ με τον Μπανγκουρά με περιπετειώδη τρόπο όμως ο VAR σωστά κατελόγισε χέρι στην κόντρα που έβαλε ο Ελευθεριάδης. Ήταν όμως μια καλή προσπάθεια των γηπεδούχων που θα μπορούσε να είχε καταλήξει γκολ αν το πλασέ του Τσούκαλου δεν έσωζε προ της γραμμής ο Άλβαρες.

Το γκολ της Λαμίας που ακυρώθηκε:

Δυστυχώς δεν υπήρξε συνέχεια, καθώς ο Αστέρας είχε την ποιότητα να κρατήσει μακριά από την εστία του τους αντιπάλους, ενώ στο 88’ ήρθε και ο τραυματισμός του Μπεχαράνο να προσθέσει προβλήματα στους γηπεδούχους.

Η Λαμία δεν ήταν καλή και δεν δικαιούταν κάτι ούτε από αυτό το παιχνίδι. Σε αυτό το χρονικό σημείο όμως χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη γιατί όντως μπορεί περισσότερα. Μεγαλύτερη στήριξη πρέπει να δοθεί στον προπονητή ΜιχάληΓρηγορίου που έχει δείξει τη δουλειά του και δεν μπορεί να χρεωθεί τις κακές συγκυρίες τραυματισμών, κορωνοϊού και συνεχόμενων παιχνιδιών που αδικαιολόγητα φορτώθηκε η ομάδα του.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Λούκας, Τζανετόπουλος, Βύντρα (46’ Προβυδάκης), Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (λ.τρ. 88’ Γκέντσογλου), Τζανδάρης (64’ Νούνιες), Μανούσος, Ταιρόν (70’ Ελευθεριάδης), Ρόμανιτς (46’ Μπανγκουρά), Τσούκαλος

Στον πάγκο, Τρόπουλος, Αντέτζο, Καραμάνος, Μαρτίνεθ

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Ατιένζα, Άλβαρες, Γκαρσία, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Σίτο (46’ Τιλίκα), Ριέρα (λ.τρ. 62 Τασουλής), Καπίγια, Μπαράλες

Αναπληρωματικοί, Τσιφτσής, Αντζουλάς, Καρμονα, Κανελλόπουλος, Σανταφέ, Μπενίτο, Μιχόπουλος

Το παιχνίδι: