Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Το ρεκόρ του Καραλή και ο ασταμάτητος Τεντόγλου
Όλα όσα έγιναν στην διοργάνωση - Τα ιστορικά ρεκόρ και οι πρωτιές των αθλητών.
Το 39ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου Ανδρών – Γυναικών πέρασε στην ιστορία, με την παρουσία των Εμμανουήλ Καραλή και Μίλτο Τεντόγλου να ξεχωρίζει για μια ακόμη φορά.
Το Σαββατοκύριακο (22-23/02/25) ήταν αφιερωμένο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), με τους θεατές που έδωσαν το δυναμικό παρών και στις δυο ημέρες, να παρακολουθούν εκατοντάδες αθλητές να βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Δίχως αμφιβολία η στιγμή της διοργάνωσης – θα μπορούσε να είναι και της χρονιάς, ωστόσο φαίνεται πως θα έρθουν καλύτερες – ήταν το άλμα του Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ στα 6,01 μέτρα!
Ο 26χρονος αθλητής ξεπέρασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του τα 6,00 μ., για πρώτη ωστόσο επί ελληνικού εδάφους. Έτσι πέτυχε νέο απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα και νέο ρεκόρ διοργάνωσης. Παράλληλα έφτασε και στις επτά νίκες στη διοργάνωση.
Στον ίδιο αριθμό νικών έφτασε και ο κορυφαίος άλτης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου. Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης σε Τόκιο και Παρίσι πέτυχε 7,92 μ. και κατέκτησε το έβδομο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.
Η Χριστίνα Παπαδοπούλου ήταν εκείνη που πέτυχε το μοναδικό πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου διένυσε τα 5.000 μ. βάδην σε 22.08.70 και έδειξε σε καλή κατάσταση.
Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Γυναικών Κ20 πέτυχε η Ιουλιάννα Ρούσσου στα 800 μ. με 2.06.81, ενώ η Ιωάννα Σταματοπούλου βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000 μ. κοριτσιών Κ18 με 9.42.27.
Ο Δημήτρης Τσιάμης κατέκτησε την πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο κλειστού το 2001 και το Σάββατο, 24 χρόνια από εκείνον τον αγώνα, έφτασε στη 19η Νίκη!
Η Σωτηρία Ράπτη ήταν η μόνη αθλήτρια στο διήμερο, που κατάφερε να πετύχει νταμπλ, επικρατώντας σε μήκος και τριπλούν. Στη διάρκεια της διοργάνωσης ορισμένοι αθλητές και αθλήτριες “έχτισαν” τις βάσεις για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού.
Ο Γιώργος Μανωλόπουλος με τα 2,10 μ. που ξεπέρασε στον τελικό του ύψους, πέρα από νέο ατομικό ρεκόρ για τον κλειστό στίβο, πέτυχε και το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που θα γίνει στο Μπέργκεν.
Για τη διοργάνωση του ερχόμενου Ιουλίου το ίδιο κατάφεραν τόσο η Σωτηρία Ράπτη στο τριπλούν (13,16 μ.), όσο και ο Γιώργος Γρέψιος (15,69 μ.) στο ίδιο αγώνισμα.
Για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ20 στο Τάμπερε το όριο πέτυχαν πέντε αθλητές και αθλήτριες που κατάφεραν να σημειώσουν επιδόσεις που τους δίνουν τη δυνατότητα να βρεθούν στον αγώνα στόχο της χρονιάς.
Στα 800 μ. η Ιουλιάνα Ρούσσου με το 2.06.81 και η Νέλλυ Φλουτάκου, που ακολούθησε στο ίδιο αγώνισμα με 2.07.18.
Όρια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 σημείωσαν και δύο ακόμη αθλήτριες στα 3.000 μέτρα. Η Ιωάννα Σταματοπούλου με το 9.42.27 και η Μυρτώ Βαλαχά με 9.43.14. Τέλος, στο τριπλούν των ανδρών ο Γιάννης Γκάρτσιος με 15,44 μ στον προκριματικό πέτυχε το όριο για τη φινλανδική διοργάνωση.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κύπελλο Ερασιτεχνών: Πρόκριση για Μαλεσίνα, Σταυρό, Κηφισσό - Αποκλείστηκε ο ΠΑΣ Λαμία
Τα αποτελέσματα της Α’ Φάσης…
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: Νέα εκτός έδρας απώλεια για την Ένωση, σπουδαίο αποτέλεσμα για τους Αρκάδες στη Super League
Ο Μπρινιόλι με δύο τεράστιες επεμβάσεις κράτησε το βαθμό για την ΑΕΚ στο «Θ. Κολοκοτρώνης» - Μοιραίος ο Γιόβιτς για την Ένωση
Ολυμπιακός – Μάκαμπι Τελ Αβίβ 77-72: Με κορυφαίους τους Ντόρσεϊ και Εντιάι κατέκτησαν το τουρνουά της Κύπρου οι Πειραιώτες
Η άμυνα έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, με τον Μπαρτζώκα να «μοιράζει» το χρόνο στους παίκτες του
Καλαμάτα – Βόλος 3-1: Η «μαύρη θύελλα» με ανατροπή έκανε την πρώτη της νίκη στη Super League
Οι Μεσσήνιοι είχαν κερδίσει τελευταία φορά στην πρώτη κατηγορία
Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας έκανε τη σέντρα στο Γκενκ – Γάνδη και αποθεώθηκε από τους οπαδούς
Σε καλή κατάσταση έδειξε ο 19χρονος εξτρέμ που βγήκε πριν λίγες ημέρες από το νοσοκομείο
Οργή Σαμπαλένκα μετά τον χαμένο τελικό του US Open, ξέσπασε στην ρακέτα της και τη διέλυσε
Η Λευκορωσίδα τενίστρια δεν έκρυψε την οργή της μετά την ήττα με 2-1 σετ από την Έλενα Ριμπάκινα – Έχασε το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο στη Νέα Υόρκη και την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης