Φλώρινα: Πώς δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα οι 14 ένοικοι του ξενοδοχείου -Σε σοβαρή κατάσταση ένας 48χρονος
Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για το σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης -πιθανότατα από μονοξείδιο του άνθρακα- που σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, με 14 άτομα να καταλήξουν στο νοσοκομείο.
Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (27/10), όταν οι ένοικοι του ξενοδοχείου, που είχε κάνει εγκαίνια μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένιωσαν δυσφορία ευρισκόμενοι στα δωμάτια τους. Μάλιστα κάποιοι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, λιποθύμησαν λόγω των αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν από διαρροή αερίου στο σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου.
Ζευγάρι που βρισκόταν στο ξενοδοχείο ανέφερε στην ΕΡΤ πως άρχισε να αισθάνεται δυσφορία και είχε ζαλάδες, ωστόσο αποφάσισε να ανοίξει την μπαλκονόπορτα με αποτέλεσμα να νιώσουν καλύτερα.
Σε σοβαρή κατάσταση ένας 48χρονος
Από τους 14 ενοίκους που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ο ένας είναι σε σοβαρά κατάσταση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ο 48χρονος άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη (12.20 μ.μ.). Ο 48χρονος είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.
Η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων ατόμων που νοσηλεύονται
Την ίδια ώρα, οι δύο από τους τέσσερις που νοσηλεύονται στην χειρουργική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας αναμένεται να πάρουν μέσα στην ημέρα εξιτήριο, ενώ οι άλλοι δύο θα παραμείνουν προληπτικά για νοσηλεία, μέχρι οι γιατροί να εξετάσουν εκ νέου το απόγευμα τα δεδομένα για την κατάσταση της υγείας τους.
Εννέα άτομα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο της Φλώρινας.
«Νομίζαμε ότι είναι δηλητηρίαση»
Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που μίλησε στο ΕΡΤNews, ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Ένα άλλο ζευγάρι πάλι, είπε πως από νωρίς το βράδυ αισθανόταν περίεργα και εκδήλωσαν κάποια συμπτώματα
Σημειώνεται ότι στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο 48χρονος από την Πάτρα με την σύζυγο του, η Πυροσβεστική έσπασε από έξω τα παντζούρια καθώς και τα τζάμια που ήταν κλειστά και εισήλθαν στο δωμάτιο.
Συνελήφθη ο 53χρονος ιδιοκτήτης
Ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη για παράβαση του ποινικού κώδικα περί σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το Α.Τ Αμυνταίου.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης
«Δαίδαλος»: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθνικό υπερυπολογιστή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου εγκαινίασαν τη νέα υποδομή στο Λαύριο, με υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops και εφαρμογές στην έρευνα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
"Άντε και στα δικά μας", εύχεται στέλεχος του Τσίπρα για τη Γαλλία - "Θέλουν και επιδιώκουν χάος" λένε Άδωνις-Μαρινάκης
"Τον Νοέμβριο βλέπω ότι μαθητές και φοιτητές θα βγουν στους δρόμους", είπε στέλεχος της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Γαλλία.