Φλώρινα: Με βλάβες σε εγκέφαλο και πνεύμονες από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα ο 48χρονος
Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον 48χρονο ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής (27/10/24) οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, από το ξενοδοχείο της Φλώρινας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.
Πλέον, ο 48χρονος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και οι γιατροί αναμένουν να περάσει το πρώτο 48ώρο, ώστε να υποβληθεί σε επαναληπτική αξονική και να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την πορεία της υγείας του.
Ο άνδρας φαίνεται πως από την εισπνοή του μονοξειδίου του άνθρακα έπαθε βλάβη στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες (εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονία από εισρόφηση).
Η σύζυγος του 48χρονου νοσηλεύεται και αυτή σε σοβαρή – αλλά καλύτερη σχετικά – κατάσταση σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.
Σημειώνεται πως ακόμα 9 άτομα νοσηλεύονται στη Φλώρινα και 4 στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.
Ο Γιάννης Πλιάτσικας, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Φλώρινας μιλώντας στο newsit.gr σημείωσε: «Στο νοσοκομείο μας γύρω στις 2 τα ξημερώματα άρχισαν να φτάνουν σταδιακά 9 άνθρωποι συνολικά. Αυτοί που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο μας είναι καλά και σε λίγη ώρα θα πάρουν εξιτήριο. Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις και είναι καλά οι άνθρωποι».
Σημειώνεται πως 9 άτομα έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.
Ο Παύλος Σαριγιαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αετού, Βαρικού, Λεχόβου και Νυμφαίου του Δήμου Αμυνταίου μίλησε στο newsit και σημείωσε ότι: «Δεν θα έπρεπε να έχει γίνει όλο αυτό, όμως έγινε. Ειδοποιήθηκα από την αστυνομία στις 02:30 τη νύχτα και κατέβηκα εκεί ανθρώπινα για να δω πώς μπορώ να βοηθήσω. Υπήρξε άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και μετέφεραν τον κόσμο στα νοσοκομεία. Ανθρώπινες καταστάσεις, κρίμα γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές. Είναι μία δύσκολη κατάσταση.
Όλοι κοιτούσαμε να πέσουμε πάνω στο πρόβλημα. Οι υπεύθυνοι και οι πραγματογνώμονες θα δουν τι έχει γίνει ακριβώς».
Τι έχει συμβεί
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα όταν πελάτες του ξενοδοχείου στη Φλώρινα βρέθηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση. Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών (περίπου 3 βαθμοί Κελσίου) είχε ανοίξει η κεντρική θέρμανση του ξενοδοχείου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι πελάτες υπέστησαν δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, καθώς φαίνεται να υπήρξε κάποια βλάβη στην κεντρική θέρμανση. Σημειώνεται πως η επιχείρηση είναι καινούρια και λειτουργεί μόλις ένα μήνα.
Άμεσα έφτασε στο σημείο η αστυνομία και η πυροσβεστική που βοήθησε να εκκενωθεί το ξενοδοχείο, ενώ λίγες ώρες αργότερα η επιχείρηση σφραγίστηκε.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έχει συλληφθεί και ήδη γίνεται έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στη μαζική δηλητηρίαση.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης
«Δαίδαλος»: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθνικό υπερυπολογιστή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου εγκαινίασαν τη νέα υποδομή στο Λαύριο, με υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops και εφαρμογές στην έρευνα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
"Άντε και στα δικά μας", εύχεται στέλεχος του Τσίπρα για τη Γαλλία - "Θέλουν και επιδιώκουν χάος" λένε Άδωνις-Μαρινάκης
"Τον Νοέμβριο βλέπω ότι μαθητές και φοιτητές θα βγουν στους δρόμους", είπε στέλεχος της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Γαλλία.