Ομάδα «Ζευς»: Το μήνυμα του πιλότου που συγκίνησε την Ελλάδα - «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν»
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο - Τα λόγια του Σμηναγού Σωτηρίου προέρχονται από ποίημα του Κωστή Παλαμά - «Ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θά έρθουν, θα περάσουν. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε στο μήνυμά του ο πιλότος του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου κατά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας συγκίνηση στη χώρα, συνομιλώντας, ως είθισται, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Τα λόγια του Σμηναγού Σωτηρίου προέρχονται από ποίημα του Κωστή Παλαμά που τιτλοφορείται «Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες».
«Με την ιστορία, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, σε γη, ουρανό και θάλασσα, ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται. Χρόνια πολλά» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας.
View Video - no integration ID provided
Ο διάλογος Σμηναγού και Σακελλαροπούλου
ΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ:
Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα! Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην Πατρίδα προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον.
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ:Κύριε Σμηναγέ,
Τιμάμε σήμερα τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, καθώς και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας που καθημερινά αναμετρώνται με την ιστορία, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας σε γη, ουρανό και θάλασσα. Ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται.
Χρόνια Πολλά!
To ποίημα του Κωστή Παλαμά
Στίχους του Κωστή Παλαμά επικαλέστηκε ο Σμηναγός Σωτηρίου κατά το μήνυμά του μέσα από το F-16.
Το ποίημα του Κωστή Παλαμά με τίτλο «Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες».
Αναλυτικά αναφέρει συγκεκριμένη στροφή:
Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες,
ό,τι είστε, μην ξεχνάτε,
δεν είστε από τα χέρια σας
μονάχα, όχι. Χρωστάτε
και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα ’ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί.
Ο πιλότος που έσκισε τους αιθέρες
Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκης πέταξε και πάλι η Ομάδα Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, με τους ακροβατικούς ελιγμούς ακριβείας.
Ο πιλότος που έσκισε τους αιθέρες και έκανε εντυπωσιακούς ελιγμούς με ένα F-16C Block 52+ ήταν ο σμηναγός, Γεώργιος Σωτηρίου.
Ο πιλότος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και τοποθετήθηκε το 2012 στην 115 Πτέρυγα Μάχης με αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει καταγράψει πάνω από 1.800 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1500 σε F-16.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας -Ύποπτο αντικείμενο στη Σισίνη, σπεύδουν τα ΤΕΕΜ
Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της Αθήνας μετά την ενημέρωση για ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη, πίσω από την πρεσβεία της Αυστραλίας.
Άλκης Καμπανός: Διακόπηκε για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη στο Εφετείο
Λόγω αδιαθεσίας ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης αποφασίστηκε η διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.
Ο Διονύσης Καλαματιανός παραιτήθηκε από βουλευτής και εντάσσεται στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα
Ο Διονύσης Καλατιανός είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε
Γεωργιάδης: Ο Ανδρουλάκης δεν ψήφισε το όριο ηλικίας για τα social media από κόμπλεξ για τον Μητσοτάκη - Ντροπή, αφήνει τα παιδιά απροστάτευτα
«Ντράπηκε και η ντροπή, δεν υπάρχει χειρότερη κοινοβουλευτική στιγμή για το ΠΑΣΟΚ» είπε ο Γεωργιάδης για τη στάση του ΠΑΣΟΚ να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο με τον κόφτη στα 15 για την πρόσβαση στα social media
«Παρών» από ΠΑΣΟΚ, «όχι» από κόμματα στον κόφτη στα social media: Λυπηρή η στάση τους, σχολιάζουν από την κυβέρνηση
Αντιδράσεις από Μαρινάκη, Σκέρτσο και Γεωργιάδη για τη στάση της αντιπολίτευσης - Τι υποστήριξαν τα κόμματα που δεν υπερψήφισαν τις ρυθμίσεις για τον περιορισμό της πρόσβασης παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media