Απίστευτο: Κλέφτες χαλκού προκάλεσαν την έκρηξη στην Πλάκα με έξι νεκρούς - Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές σε διερχόμενο σχολικό
Απολογούνται σήμερα για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους - Πάνω από 15 συλλήψεις ο κάθε ένας για περιπτώσεις κλοπών
Ενώπιoν εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα (30.10.2026) οι 3 συλληφθέντες για την φονική έκρηξη στην Πλάκα που οδήγησε στον θάνατο 6 ανθρώπους.
Οι άνδρες συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης καθώς από την έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αποδείχθηκε πως έκλεψαν σωληνώσεις χαλκού από την μοιραία πολυκατοικία με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή και στη συνέχεια έκρηξη.
Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το σημείο, αποδεικνύουν καρέ – καρέ την δράση τους, 5,5 ώρες πριν την φονική έκρηξη στην Πλάκα, στις 21 Σεπτεμβρίου.
Όπως φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, οι δράστες (2 Έλληνες και ένας Αλβανός) ηλικίας 34, 37 και 55 ετών, προσεγγίζουν το κτίριο στην Πλάκα, στις 2 τα ξημερώματα. Έχουν ήδη ξηλώσει τον σωλήνα χαλκού, τον έχουν τοποθετήσει σε καρότσι και στη συνέχεια απομακρύνονται, κοιτάζοντας δεξιά και αριστερά για να διαπιστώσουν αν έχουν γίνει αντιληπτοί από περαστικούς.
Σύμφωνα με το newsit.gr, μετά την κλοπή του σωλήνα, ξεκίνησε και η σταδιακή διαρροή του φυσικού αερίου με αποτέλεσμα το πρωί της ίδιας ημέρας να σημειωθεί η έκρηξη και να χάσουν τη ζωή τους τα δύο ζευγάρια Αμερικανών και οι δύο ηλικιωμένοι.
Οι 3 άνδρες εν τέλει συνελήφθησαν και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιων εισαγγελέα.
Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης:
Η δράση τους και οι έρευνες 34 ημερών κάτω από άκρα μυστικότητα
Οι 3 συλληφθέντες φαίνεται να είχαν μετατρέψει σε «επάγγελμα» την κλοπή χαλκού. Την ίδια ημέρα φέρονται να είχαν «χτυπήσει» και άλλους χώρους από την Ομόνοια μέχρι τον Άγιο Ιωάννη, στον Νέο Κόσμο.
Ο 34χρονος, έχει συλληφθεί πάνω από 20 φορές και οι άλλοι πάνω από 15 φορές για σειρά αδικημάτων όπως κλοπές, ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη σε βάρος τους, αναμένεται να αφορά ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία, θανατηφόρα έκρηξη με δόλο και εμπρησμό.
Σχετικά με τις έρευνες, το βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν τα εξειδικευμένα στελέχη της ΔΑΕΕ, αποδεικνύει πως η έκρηξη φαίνεται να καταγράφεται σχεδόν ταυτόχρονα στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο.
Τα εξειδικευμένα στελέχη της ΔΑΕΕ συνέλεξαν το ρολόι και προχώρησαν σε ανασύνθεση του χώρου, εντοπίζοντας φωτογραφία με την εικόνα του ρολογιού πριν την έκρηξη.
Στη συνέχεια το τμήμα του σωλήνα που εντόπισαν να έχει σπάσει εστάλη στο εργαστήριο μεταλλογνωσίας του τομέα Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τεχνική ανάλυση.
Εκεί διαπιστώθηκε ότι η θραύση αποδίδεται σε μηχανική καταπόνηση, εφελκυσμός δηλαδή, που σημαίνει ότι οι δράστες το τράβηξαν με δύναμη για να το αποκόψουν.
Στο σημείο αυτό, εκτιμάται ότι υπήρξε η διαρροή του αερίου.
Οι ειδικοί εκτιμούν, επίσης, ότι το χρονικό διάστημα των περίπου πεντέμισι ωρών μεταξύ της εισόδου των φερόμενων ως δραστών στο κτίριο και της έκρηξης ήταν επαρκές για τη συσσώρευση μεγάλης ποσότητας αερίου στον κλειστό χώρο του κλιμακοστασίου και στους υπόλοιπους χώρους.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Είσαι η καλύτερη φίλη του Κασιδιάρη» – «Χυδαιολογείς, είσαι θαυμαστής των ναζί»
Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
«Το Χωριάτικο»: Αξιωματικός της ΕΛΑΣ σε ρόλο πληροφοριοδότη – «Αποκαλούσαμε τον Γιαννακόπουλο “μπαμπά”, η εργασία ήταν αδήλωτη» λέει εργαζόμενη
Μαρτυρία «φωτιά» για τα καταστήματα του Γιαννακόπουλου και εμπλοκή αστυνομικών και «συναλλαγές»
Προφυλακίστηκε ο «Mr. Χωριάτικο», Άγγελος Γιαννακόπουλος
Αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι η υπόθεση αφορά φορολογικές παραβάσεις και όχι απάτη
Στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Διέξοδος και ελπίδα για τον προοδευτικό κόσμο»
Η πρώην υπουργός συνδέει την απόφασή της με τη συνέπεια στις ιδέες, τις αξίες και τις αρχές που, όπως επισημαίνει, έχει υπηρετήσει κατά τη διάρκεια της πολιτικής της διαδρομής
Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία της Γκράβας, κλειστή η παροχή φυσικού αερίου
Οι έλεγχοι δεν έδειξαν διαρροή, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων - Θα προηγηθούν νέοι έλεγχοι πριν από την επανασύνδεση του φυσικού αερίου
Σε εξέλιξη η απολογία του Άγγελου Γιαννακόπουλου: Η υπόθεση αφορά φορολογικές παραβάσεις και όχι απάτη, ισχυρίζεται ο «Mr Χωριάτικο»
Στο απολογητικό του υπόμνημα επικαλείται, σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ αναφέρεται και στο ανήλικο παιδί του