ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Προσωπικός Αριθμός: 170.000 πολίτες τον εξέδωσαν μέσα σε μια μέρα από το myinfo.gov.gr

Προσωπικός Αριθμός: 170.000 πολίτες τον εξέδωσαν μέσα σε μια μέρα από το myinfo.gov.gr

Μέχρι σήμερα οι πολίτες διέθεταν τέσσερις διαφορετικούς αριθμούς ταυτοποίησης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Μέσα σε μια ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας 170.000 πολίτες έχουν κατεβάσει τον προσωπικό αριθμό μέχρι σήμερα (04.06.2025) στις 8 το πρωί όπως έκανε γνωστό ο υπουργός ψηφιακής μεταρρύθμισης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μιλώντας από τα Χανιά όπου βρίσκεται για τον προσωπικό αριθμό, ο Δημήτρης Παπαστεργίου έκανε λόγο για μια τεράστια αλλαγή και καινοτομία στην δημόσια διοίκηση.

Μέχρι σήμερα οι πολίτες διέθεταν τέσσερις διαφορετικούς αριθμούς ταυτοποίησης.

Πλέον με τον προσωπικό αριθμό διασφαλίζεται ότι στα βασικά μητρώα του κράτους τηρούνται τα ίδια, επιβεβαιωμένα και ορθά στοιχεία για κάθε πολίτη, με απόλυτο σεβασμό και προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ο προσωπικός αριθμός, ο οποίος θεσμοθετήθηκε με τον ν. 4727/20, αποτελείται από τρία αλφαριθμητικά στοιχεία ως πρόθεμα και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του πολίτη.

Επισημαίνεται ότι θα αναγράφεται στα δελτία ταυτότητας για τα οποία η αίτηση έκδοσης υποβάλλεται από τις 3 Ιουνίου και μετά, ενώ θα ενσωματωθεί εντός του Ιουνίου και στην ψηφιακή ταυτότητα στο Gov.gr Wallet.

Επιπλέον, οι πολίτες θα μπορούν να ανατρέξουν οποτεδήποτε στην εφαρμογή myinfo.gov.gr προκειμένου να δουν τον προσωπικό αριθμό τους.

Eurobank και ΟΠΑ δημιουργούν γέφυρα μεταξύ πανεπιστημίου και αγοράς εργασίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Eurobank και ΟΠΑ δημιουργούν γέφυρα μεταξύ πανεπιστημίου και αγοράς εργασίας
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google