Στον εισαγγελέα οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες που εγκλώβισαν τον πρύτανη του ΑΠΘ
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι δύο (μία 26χρονη κι ένας 20χρονος).
Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για το επεισόδιο που έγινε χθες στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, όπου φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πτώση ασανσέρ στις Γ' Φοιτητικές Εστίες της Θεσσαλονίκης, εμποδίζοντας τον πρύτανη του Ιδρύματος, Χαράλαμπο Φείδα, να αποχωρήσει από εκδήλωση που πραγματοποιείτο στο σημείο.
Δύο εξ αυτών (μία 26χρονη κι ένας 20χρονος) αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ για τους υπόλοιπους αποφασίστηκε να παραμείνουν υπό κράτηση (τρεις άνδρες 20, 21 και 23 ετών).
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας σωματικής βλάβης και της απείθειας. Οι τρεις τελευταίες πράξεις συνδέονται με ρίψεις αντικειμένου κατά αστυνομικών που κλήθηκαν στο σημείο για το περιστατικό με τον πρύτανη και την άρνηση των συλληφθέντων να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση.
Συλλογικότητες καλούν σε διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενόψει της διαδικασίας μεταγωγής των συλληφθέντων.
Πηγή: protothema.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πάτρα: Συναγερμός για διαρροή αζώτου σε ιατρικό κέντρο – Έλεγχοι από την πυροσβεστική
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στο σημείο - Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των φιαλών
Μητσοτάκης στα γενέθλια της ΝΔ: Έπαιξε μπάσκετ, έβαλε 4 στα 4 σουτ -«Πάμε για την 4η νίκη» σχολίασε
Στα διαδραστικά παιχνίδια που υπήρχαν στο χώρο της εκδήλωσης για τα 52α γενέθλια της ΝΔ έλαβε μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας τις ικανότητές του στο μπάσκετ.
Νέα Ιωνία: «Του έπιασα τη μύτη για να αναγκαστεί να αναπνεύσει» – Πώς σώθηκε η οδηγός ταξί και η εικόνα σοκ με το κομμένο αυτί
«Ή θα πεθάνεις τώρα ή θα κάνεις κάτι μόνη σου», είπε μεταξύ άλλων η 54χρονη που έζησε έναν εφιάλτη από τον 35χρονο επιβάτη
Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 52 χρόνια της ΝΔ: «Έχουμε μπροστά μας δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, θα πετύχουμε ξανά»
Η αναφορά στους «δύσκολους καιρούς» και η αιχμή για τους «λαϊκιστές που φόρεσαν καινούρια ρούχα»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Η 56χρονη τον είχε καταχωρημένο με ψευδώνυμο στα αρχεία που διέγραψε – Του έκανε διάγνωση με μηχάνημα που μετρά το μίσος και το άγχος
Πώς φέρεται να έπεισε η 56χρονη τον Γιώργο Μαζωνάκη να υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση μετρώντας του σε ειδικό μηχάνημα τα συναισθήματα - Τα διαγραμμένα αρχεία που ανέκτησαν οι αρχές
Φωτιά στην Κορινθία στην περιοχή Στιμάγκα – Επιχειρεί ελικόπτερο
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ