Ταΰγετος: Στο Νοσοκομείο Σπάρτης οι πρώτοι ορειβάτες που απεγκλωβίστηκαν – Μεταφέρονται 12, οι 4 είναι τραυματίες
Η αεροδιακομιδή των ορειβατών δεν κατέστη δυνατή, καθώς ελικόπτερο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο λόγω των συνθηκών
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το Νοσοκομείο Σπάρτης, καθώς μεταφέρονται οι 12 ορειβάτες που απεγκλωβίστηκαν από τον Ταΰγετο, έπειτα από δύσκολη και πολύωρη επιχείρηση διάσωσης.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο έχουν τεθεί σε επιφυλακή γιατροί και νοσηλευτές, με εργαζόμενους να παραμένουν σε διπλές βάρδιες, ενώ αρκετοί επέστρεψαν εκτάκτως από ρεπό και άδειες για να ενισχύσουν τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος και να υποδεχθούν τους ορειβάτες που απεγκλωβίστηκαν από τον Ταΰγετο.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, το βράδυ της Κυριακής 18 Ιανουαρίου έφθασαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης οι πρώτοι τέσσερις ορειβάτες, με όχημα της Πολιτικής Προστασίας.
Πρόκειται για τρεις γυναίκες και έναν άνδρα, νεαρής ηλικίας, οι οποίοι είχαν απεγκλωβιστεί από τον Ταΰγετο και είναι καλά στην υγεία τους.
Συνολικά, όπως σημειώνει το newsit.gr, μεταφέρονται 12 ορειβάτες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι 8 είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι 4 φέρουν τραυματισμούς και θα εκτιμηθούν από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών με την άφιξή τους.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει: «Σε επιφυλακή βρίσκεται το Νοσοκομείο Σπάρτης. Μπράβο στους συναδέλφους που θα παραμείνουν σε διπλές βάρδιες και σε όσους έρχονται από ρεπό και άδειες για να συνεισφέρουν.
Περαστικά. Μπράβο στους συναδέλφους του Νοσοκομείου Σπάρτης, στην Πολιτική Προστασία και στο ΕΚΑΒ για τη δύσκολη και επιτυχημένη επιχείρηση απεγκλωβισμού»
Προβλήματα στην αεροδιακομιδή, λόγω καιρού
Η αεροδιακομιδή των ορειβατών δεν κατέστη δυνατή, καθώς ελικόπτερο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο λόγω των συνθηκών. Για τον λόγο αυτό αποκλείστηκε η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και επιλέχθηκε το πλησιέστερο νοσοκομείο, αυτό της Σπάρτης, με μεταφορά μέσω οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΚΑΒ.
Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ η κατάσταση των τραυματιών παρακολουθείται στενά.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Επένδυση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από την Lidl Ελλάς για το πλήρως ανανεωμένο κατάστημά της στον Γέρακα
Ένας σύγχρονος χώρος 1.302 τ.μ. που συνδυάζει την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και την αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία.
Ιός Δυτικού Νείλου: Αττική και Θεσσαλία παραμένουν στο επίκεντρο της έξαρσης - «Ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τέλος Σεπτέμβρη», λέει η Παγώνη
Η Ματίνα Παγώνη συνέστησε προσοχή στους πολίτες, λέγοντας μάλιστα ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου αναμένεται να βελτιωθεί η εικόνα της έξαρσης – 13 χρόνων παιδί ανάμεσα σε 290 κρούσματα που εκδηλώθηκαν φέτος.
Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης - Εισαγγελέας, ιατροδικαστής και ανθρωπολόγος στη μονοκατοικία του Μαραθώνα
Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
Πως κινείται η ελληνική κυβέρνηση και τι «βλέπουν» ότι κρύβεται πίσω από την απόφαση των Βρετανών να «δανείζουν» τα κλεμμένα Γλυπτά σε άλλα μουσεία
Ενώπιον του ανακριτή οι 3 κατηγορούμενοι για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - Τα αποτελέσματα του DNA για τα παιδιά και οι ανατριχιαστικές καταθέσεις
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA επιβεβαίωσαν τη βιολογική σχέση του βρέφους και των δύο εκ των τριών ανήλικων παιδιών με το ζευγάρι, ενώ οι καταθέσεις των κατηγορούμενων αποκαλύπτουν αντιφατικούς και ανατριχιαστικούς ισχυρισμούς για τις συνθήκες θανάτου και την απόκρυψη της σορού.
Οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών στα νέα σχολικά βιβλία Δημοτικού - Η απάντηση της κυβέρνησης
Τι απαντά ο συγγραφέας των βιβλίων.