ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:

«Το Χωριάτικο»: Η 69χρονη ΑμεΑ που χρησιμοποιήθηκε ως αχυράνθρωπος για 800 ευρώ τον μήνα

«Το Χωριάτικο»: Η 69χρονη ΑμεΑ που χρησιμοποιήθηκε ως αχυράνθρωπος για 800 ευρώ τον μήνα

Η γυναίκα φέρεται να έχασε το επίδομα από το οποίο εξασφάλιζε τα προς το ζην, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα που εμφανιζόταν στο όνομά της επηρέασε την οικονομική της εικόνα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Με νέα στοιχεία για την υπόθεση «Χωριάτικο» να έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθημερινά, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται αυτή την περίοδο περίπου 40 «αχυράνθρωποι», σε περίπου 500 εταιρείες, που εμπλέκονται στο κύκλωμα φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω της αλυσίδας φούρνων. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η περίπτωση της 69χρονης ΑμεΑ που πείστηκε να συμμετάσχει στο κόλπο.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, η 69χρονη αποτελεί μία από τα πολλά πρόσωπα που εμφανίζονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τους φούρνους «Χωριάτικο», οι οποίοι φαίνεται να είναι άνθρωποι με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, που παραχώρησαν τα στοιχεία και το ΑΦΜ τους έναντι μηνιαίας αμοιβής.

Η περίπτωση της γυναίκας περίπου 69 ετών από τη Ζάκυνθο, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και προβλήματα υγείας, βρέθηκε στο προσκήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της είχαν υποσχεθεί μηνιαία αμοιβή των 800 ευρώ, με την επισήμανση ότι δεν θα αντιμετώπιζε κανέναν κίνδυνο

Όπως λέει ο δικηγόρος της, Στάθης Μητσόκαλης, ο οποίος μίλησε στο ΕΡΤnews, η γυναίκα φέρεται να παραχώρησε τα στοιχεία της προκειμένου να λειτουργούν επιχειρήσεις στο όνομά της, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα ένα ποσό κάθε μήνα.

Εξήγησε ότι πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, στο οποίο άνθρωποι με οικονομική ανάγκη εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, χωρίς να έχουν ουσιαστική συμμετοχή στη λειτουργία τους.

Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται να λάμβανε επίδομα αναπηρίας, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με ποσοστό αναπηρίας που, σύμφωνα με τη σχετική αναφορά, φτάνει περίπου το 85%-86%.

Ωστόσο, μετά την εμπλοκή της στην υπόθεση, φέρεται να έχασε το επίδομα από το οποίο εξασφάλιζε τα προς το ζην, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα που εμφανιζόταν στο όνομά της επηρέασε την οικονομική της εικόνα.

Η αμοιβή των 800 ευρώ

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, φέρεται να προσφέρθηκε η ίδια να παραχωρήσει τα στοιχεία της, γνωρίζοντας από συγγενικό της πρόσωπο ότι μπορούσε να λάβει οικονομικό αντάλλαγμα. Όπως αναφέρθηκε, της είχαν υποσχεθεί μηνιαία αμοιβή ύψους 800 ευρώ, με την επισήμανση ότι δεν θα αντιμετώπιζε κανέναν κίνδυνο. Η γυναίκα φέρεται να έλαβε τα χρήματα για ορισμένους μήνες, ωστόσο στη συνέχεια οι καταβολές διακόπηκαν.

Ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι οι περιπτώσεις των προσώπων που εμφανίζονται ως αχυράνθρωποι δεν είναι ίδιες, καθώς ορισμένοι φέρονται να είχαν μεγαλύτερη γνώση και συμμετοχή στις δραστηριότητες των επιχειρήσεων.

«Το χωριάτικο»: Εντολή Πιτσιλή να ερευνηθεί ενδεχόμενη εμπλοκή υπαλλήλων της ΑΑΔΕ

Κοζάνη: Στο νοσοκομείο 20χρονη με βακτηριακή μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Κοζάνη: Στο νοσοκομείο 20χρονη με βακτηριακή μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Bob Dimitrov για Γιώργο Μαζωνάκη: «Είχε αμφιβολίες για το ραντεβού στην Καρνεάδου – Ήθελε να καθαρίσει, είχε λογική αλλά και παράνοια»
Μισθοί: Τέλος στις κρυφές αποδοχές κατά τις προσλήψεις - Τι αλλάζει για εργαζόμενους και εργοδότες από 1η Νοεμβρίου
Σέρρες: Θρίλερ με το θάνατο του 68χρονου Γιώργου Χατζίδη – Ανακρίνεται ως ύποπτος ο γιος του