Στο «σφυρί» η μοναδική Ferrari F50 του Michael Schumacher

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 16:54 Στο «σφυρί» η μοναδική Ferrari F50 του Michael Schumacher

H συγκεκριμένη F50 έχει πολύ λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ και ένα μοναδικό χαρακτηριστικό σε σχέση με τις υπόλοιπες που κυκλοφόρησαν.

Κάθε φορά που μία Ferrari βγαίνει προς πώληση, ειδικά όταν πρόκειται για μερικά από τα πιο εμβληματικά μοντέλα όπως η F50, οι συλλέκτες τρελαίνονται. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα που έχει κατασκευάσει η ιταλική εταιρεία και κάποτε αποτελούσε τη ναυαρχίδα της.

Αν το όνομα Ferrari F50 είναι ήδη συνώνυμο της ομορφιάς και της μοναδικότητας, η απήχηση της μεγαλώνει περισσότερο όταν γίνεται γνωστό ότι ο ιδιοκτήτης της είναι ένας από τους καλύτερους πιλότους στην ιστορία της Formula 1, ο Michael Schumacher.

Η συγκεκριμένη F50 αγοράστηκε αρχικά από την Weber Management GmbH, την εταιρεία που έπαιξε θεμελιώδη ρόλο στην άφιξη του Michael Schumacher στην Formula 1. Μάλιστα, διαθέτει πλήρες αρχείο του ιστορικού συντήρησης με αναφορά του Marcel Massini, ένας από τους πιο γνωστούς ειδικούς στις Ferrari, που αποδεικνύει ο Γερμανός πιλότος της F1 είχε το αυτοκίνητό στο γκαράζ του μεταξύ 1997 και 1999.

Όσοι ενδιαφέρονται, αξίζει να σημειωθεί ότι η F50 του Schumacher έχει διανύσει μόλις 3.750 χλμ. και πέρα από τον διάσημο ιδιοκτήτη, έχει και ένα αυθεντικό αυτόγραφο του Sergio Pininfarina στο ταμπλό.

Την δεκαετία του 2000, η Ferrari F50 αγοράστηκε από έναν συλλέκτη στην Ιαπωνία που την διατηρήσει σε άριστη κατάσταση μέχρι σήμερα. Από εκεί, μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η DK Engineering πραγματοποίησε πλήρη συντήρηση και την έβαλε προς πώληση.

Η Ferrari F50 έχει V12 κινητήρα 520 ίππων που συνδυάζεται με χειροκίνητο σασμάν και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δλ. Η τιμή της F50 του Michael Schumacher δεν έχει επισημανθεί, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ υψηλή. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους, η F50 που ανήκε στον διάσημο πυγμάχο Mike Tyson πουλήθηκε πρόσφατα περίπου 5 εκ. δολάρια.

Πηγή: carandmotor.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση