Νότια Κορέα – Πορτογαλία 2-1: Η πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022 ήρθε στις καθυστερήσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 20:11 Νότια Κορέα – Πορτογαλία 2-1: Η πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022 ήρθε στις καθυστερήσεις

Η Πορτογαλία μπορεί να πήρε την πρωτιά στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, αλλά η Νότια Κορέα κατάφερε να επικρατήσει (2-1) με γκολ στο 90+1 και να… πετάξει εκτός της φάσης των “16” την Ουρουγουάη, έχοντας πετύχει περισσότερα γκολ στη φάση των γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Για τρίτη φορά στην ιστορία της, η Νότια Κορέα βρίσκεται στους “16” Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ασιάτες βρέθηκαν να χάνουν από την Πορτογαλία, αλλά δεν το έβαλαν ποτέ κάτω κι έφτασαν στην “χρυσή” ανατροπή στο 90+1, που τους έδωσε την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ 2022 (ισοβάθμησε με την Ουρουγουάη στη δεύτερη θέση, αλλά είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων)

Η Πορτογαλία μπήκε “δυνατά” στο ματς και μόλις στο 5′, στην πρώτη φάση του αγώνα της κόντρα στην Νότια Κορέα, έκανε το 0-1 με τον Νταλότ. Οι Ασιάτες ανέβασαν ρυθμό και στο 17′ πέτυχαν γκολ με τον Τζιν Σουν Κιμ, που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι Ίβηρες δέχθηκαν τελικά την ισοφάριση στο 27′, με τον Γιουνγκ-Γκουόν Κιμ να σκοράρει με προβολή, μετά από εκτέλεση κόρνερ (η μπάλα βρήκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο και του… στρώθηκε).

Οι παίκτες του Σάντος προσπάθησαν να πάνε στην ανάπαυλα, έχοντας πάρει το προβάδισμα, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν γκολ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με κορυφαία την κεφαλιά – ψαράκι του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Νότια Κορέα δεν παράτησε ποτέ το ματς. Προσπάθησε μέχρι τέλος για το γκολ της νίκης που -υπό προϋποθέσεις- θα της έδινε και την πρόκριση και το κατάφερε στο 90+1′ με τον Χι-Τσαν Χουάνγκ. Το σφύριγμα της λήξης είχε μικρούς πανηγυρισμούς και.. αγωνία, αφού το άλλο ματς του ομίλου ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.

Τελικά, η Ουρουγουάη έμεινε στο 2-0 επί της Γκάνας (χρειαζόταν να πετύχει άλλα δυο γκολ για να προκριθεί) κι έτσι η πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ 2022 πήγε στους Ασιάτες.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση