ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 3-0: Νίκησε και «καθάρισε» την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 19:28 ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 3-0: Νίκησε και «καθάρισε» την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Μια ΑΕΚ χωρίς ομοιογένεια και κυριαρχική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε τον καλό της εαυτό στην επανάληψη -με τις αλλαγές του Αλμέιδα- νίκησε τον Πανσερραϊκό με το… καθαρό 3-0 και πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ενόψει της ρεβάνς.

Η ΑΕΚ είχε από τα πρώτο λεπτά του αγώνα τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησε να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα κι έτσι να γίνει επικίνδυνη. Ο Πανσερραϊκός δέχθηκε από νωρίς φάσεις στα καρέ του, κυρίως όμως από ατομικές προσπάθειες. Οι πολλές αλλαγές (συνολικά εννέα) στην αρχική σύνθεση των “κιτρινόμαυρων” ήταν ένα σημαντικό ζήτημα.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βρουν καλό ρυθμό, με τους Φερνάντες, Πινέδα και Μάνταλο να παίρνουν επιθετικές πρωτοβουλίες (ο Τσούμπερ έδειξε πως δεν έχει βρει ακόμα τα “πατήματά” του). Ο Πανσερραϊκός αμύνθηκε μαζικά και κράτησε το “μηδέν” στο πρώτο μέρος. Στην κορυφαία της στιγμή, η ΑΕΚ είδε τον Μάνταλο να σουτάρει διαγώνια μέσα από την αντίπαλη περιοχή και τον Γιαννίκογλου να την βρίσκει ελάχιστα και να την στέλνει κόρνερ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική στην επανάληψη, αλλά ο Πανσερραϊκός ήταν καλά κλεισμένος στην άμυνά του. Στο 55′ όμως η Ένωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ, λίγα λεπτά αφού ζήτησε -αλλά δεν πήρε- πέναλτι. Ο Γιαννίκογλου απέκρουσε το σουτ του Πινέδα, αλλά ο Μάνταλος πρόλαβε και από κοντά έκανε το 1-0.

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους Άμραμπατ, Γιόνσον και ο Αραούχο. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 67′ ο Αραούχο έκανε το χαμηλό γύρισμα, η μπάλα κόντραρε, με τον Χατζισαφί να τη στρώνει στον Γκαρσία που εκτέλεσε από κοντά.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό, είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι τέλους,, έχασε ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τον πινέδα να διαμορφώνει στο 88′ το τελικό 3-0.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση