Λορέντζο Μουζέτι – Στέφανος Τσιτσιπάς 1-2: Πέρασε με δυσκολία στον τελικό του Barcelona Open

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Απριλίου 2023 18:50 Λορέντζο Μουζέτι – Στέφανος Τσιτσιπάς 1-2: Πέρασε με δυσκολία στον τελικό του Barcelona Open ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Λορέντζο Μουζέτι του έβαλε… δύσκολα, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν “λύγισε”, περιόρισε τα λάθη του, επικράτησε με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Barcelona Open. Ο άλλος ημιτελικός μεταξύ των Κάρλος Αλκαράθ (Νο 2) και του Ντάνιελ Έβανς (Νο 24). Αύριο ο μεγάλος τελικός (23.04 / 17:00).

Μετά από ένα παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open, Ο Έλληνας πρωταθλητής διατήρησε την παράδοση που έχει “χτίσει” κόντρα στον Λορέντζο Μουζέτι, κρατώντας το αήττητο του κόντρα στον Ιταλό (4-0). Το Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη επικράτησε με 4-6, 7-5, 3-6 και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, για το τρόπαιο στην Βαρκελώνη.

10ος τελικός σε τουρνουά σε ATP 500 για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Έλληνα πρωταθλητή -όμως- να έχει ηττηθεί σε όλους! Ο Αυριανός (23.04 / 17:00) θα είναι ο τρίτος του στη Βαρκελώνη.

Σημειώνεται ότι, στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του στον τελικό της Βαρκελώνης, ο Τσιτσιπάς έπεσε πάνω στον Ράφαελ Ναδάλ και γνώρισε ισάριθμες ήττες, πολύ εύκολα το 2018 (6-2, 6-1) και μετά από μεγάλη μάχη το 2021 (6-4, 6-7, 7-5).

Ο Μουζέτι πέτυχε δύο break στο πρώτο σετ (3ο και 7ο γκέιμ), αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Τσιτσιπάς «απάντησε» άμεσα. Μετά το 3-4, μάλιστα, ο Ελληνας τενίστας «μεταμορφώθηκε», έκανε το break χωρίς να χάσει καν πόντο, κράτησε σχετικά εύκολα το σερβίς του και «έσπασε» εκ νέου το σερβίς του Ιταλού για να φτάσει στο 6-4.

Ανάλογη εικόνα, αλλά διαφορετική κατάληξη, είχε το δεύτερο σετ. Ο Μουζέτι έκανε break με το… καλημέρα και προηγήθηκε 2-0 και 3-1, με τον Τσιτσιπά να αντιδρά με τρία διαδοχικά κερδισμένα γκέιμ και να περνάει μπροστά 4-3, ενώ αμέσως μετά έχασε δύο ευκαιρίες να «σπάσει» ξανά το σερβίς του αντιπάλου του.

Στο 5-4 ο 24χρονος είχε ματς μπολ, το οποίο όμως έχασε και ξαφνικά… κατέρρευσε. Ο 21χρονος Ιταλός «έβγαλε» μεγάλες άμυνες, εκμεταλλεύθηκε κάποια λάθη του Τσιτσιπά και πήρε τρία συνεχόμενα γκέιμ, για να φτάσει στο 7-5.

Με κεκτημένη ταχύτητα, ο Ιταλός έφτασε σε break point με το ξεκίνημα του τρίτου και αποφασιστικού σετ, όμως ο Ελληνας τενίστας το «έσβησε» με καλό σερβίς και σμας και κράτησε το σερβίς του.

Αυτή η αλληλουχία άλλαξε την ψυχολογία των δύο παικτών, με τον Τσιτσιπά να δείχνει μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του, να αξιοποιεί τα λάθη του Μουζέτι και να φτάνει πολύ γρήγορα στο 4-0. Ο Ιταλός πήρε πίσω το ένα break και μείωσε σε 4-2, αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε την αυτοκυριαρχία του και έφτασε στο 6-3 και τη νίκη.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση