ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: Έγινε του... πέναλτι στην «OPAP Arena»! Ο Χατζισαφί την «έσωσε» στη λήξη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 22:57 ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: Έγινε του... πέναλτι στην «OPAP Arena»! Ο Χατζισαφί την «έσωσε» στη λήξη

Έχοντας… περάσει εντυπωσιακά από Μπράιτον και Λεωφόρο, η ΑΕΚ συνέχισε το νικηφόρο της σερί, επικρατώντας δύσκολα του Ατρομήτου μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια με 2-1. Πρώτη φετινή νίκη στην OPAP Arena για την Ένωση. Δυο εκτελέσεις πέναλτι της έδωσαν το “τρίποντο” – Τα κέρδισε ο Μάνταλος – Στο 90+5′ το γκολ της νίκης από τον Γκατσίνοβιτς! Ισοφάρισαν στο 90’ οι Περιστεριώτες από τη «βούλα», σε φάση που ο Σιντιμπέ αποβλήθηκε. Πάνω στη γραμμή έδιωξε την μπάλα ο Χατζισαφί, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Από το ξεκίνημα του ματς, η ΑΕΚ έβγαλε επιθετική διάθεση, αλλά ο Ατρόμητος ήταν σταθερός στο αμυντικό του πλάνο και δεν άφησε… διαδρόμους προς την εστία του για την Ένωση. Όσο όμως περνούσαν τα λεπτά, τόσο ανέβαινε και η πίεση των γηπεδούχων και είχαμε τις πρώτες φάσεις του ματς.

Η ΑΕΚ έκλεβε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και ανανέωνε τις προσπάθειές της στα καρέ του Τσιντώτα. Ο Ατρόμητος όμως είχε βάλει «πούλμαν» μπροστά από τη μεγάλη του περιοχή και αμύνθηκε μαζικά. Τελικά, η πίεση της Ένωσης έφερε αποτέλεσμα στο 31’. Η φαλτσαριστή σουτάρα του Αραούχο εκτός της περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και πριν πάρει το «ριμπάουντ» ο Μάνταλος, ο Τσακμάκης τον έριξε στο έδαφος βρίσκοντάς τον με τον αγκώνα. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Άμραμπατ στάθηκε εύστοχος από τα ένδεκα βήματα, κάνοντας το 1-0.

Λίγο πριν, στο 28’, είχαμε μια φάση που ο Αραούχο πήδηξε για κεφαλιά και στην προσπάθειά του έριξε στο έδαφος τον Κεσχρίντα, με την μπάλα όμως να βρίσκει στη συνέχεια στο χέρι του παίκτη του Ατρομήτου. Ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο κι έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, με τον Τσιντώτα να «βγάζει» τα σουτ του Πόνσε και τον Αραούχο να στέλνει την μπάλα άουτ σε κοντινή κεφαλιά. Σε αυτό το διάστημα, η Ένωση κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, με τους Πισάρο, Μάνταλο, Αραούχο και Άμραμπατ να βοηθούν τα μέγιστα στην ανάπτυξή της. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45+3), ο Ασεβέδο έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μήτογλου.

Ο Ατρόμητος έδειξε ένα πιο επιθετικό πρόσωπο με την έναρξη της επανάληψης, αλλά η ΑΕΚ -με καλή πίεση στο χώρο του κέντρου και τον Μάνταλο να μοπιράζει όμορφα το παιχνίδι της- του την… έκοψε! Στο 51’ και μετά από κάθετο πέρασμα του Αραούχο προς τον Πόνσε, ο Αργεντινός φορ εκτέλεσε από δύσκολη γωνία εντός μικρής περιοχής, με τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 59’ ο Ατρόμητος είχε μια καλή αντεπίθεση, αλλά ολοκληρώθηκε με τραγικό σουτ του Βαλένσια. Ακολούθησαν τέσσερις αλλαγές από τον Ματίας Αλμέιδα (Πισάρο, Άμραμπατ, Αραούχο, Πόνσε αποχώρησαν και μπήκαν στο ματς οι Ζίνι, Τσούμπερ, Ελίασον και Γκατσίνοβιτς).

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι και να ψάχνει το δεύτερο γκολ, με τους Τσούμπερ και Ζίνι να παίρνουν αρκετές πάσες μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή  και τον Ατρόμητο να διώχνει την μπάλα. 

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ατρόμητος “ξύπνησε”! Στο 77′ ο Στάνκοβιτς έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του Γκονζάλες ενώ στο επόμενο λεπτό ακυρώθηκε τέρμα των φιλοξενούμενων ως οφσάιντ, μια απόφαση που πάρθηκε από τον επόπτη και στη συνέχεια εξετάστηκε και εγκρίθηκε από το VAR. Τελικά, οι περιστεριώτες έφτασαν στην ισοφάριση που έψαχναν, με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση