H UEFA προσπαθεί να καταπολεμήσει την έλλειψη διαιτητών – Παίρνει μπρος πιο δυναμικά η καμπάνια «γίνε διαιτητής»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 16:15 H UEFA προσπαθεί να καταπολεμήσει την έλλειψη διαιτητών – Παίρνει μπρος πιο δυναμικά η καμπάνια «γίνε διαιτητής»

Στόχος να «στρατολογήσει» 40.000 νέους ρέφερι – Οι νέοι που αγαπούν το ποδόσφαιρο διστάζουν να πιάσουν τη σφυρίχτρα.

Οι διαιτητές των αγώνων της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League αυτής της εβδομάδας θα φορούν φανέλες για να προωθήσουν τη νέα καμπάνια «Γίνε διαιτητής!» (“Be a Referee!”).

Η καμπάνια, που ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου, είναι η πρώτη προσπάθεια «στρατολόγησης» διαιτητών της UEFA και έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει τους νέους σε όλη την Ευρώπη να αρχίσουν να διαιτητεύουν.

 

 

«Σε συνεργασία με τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη, η UEFA στοχεύει να στρατολογήσει 40.000 νέους διαιτητές», αναφέρει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

«Αυτή η καμπάνια έχει τεράστια σημασία για το μέλλον του ποδοσφαίρου, καθώς οι διαιτητές διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διαφύλαξη του παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και τη βαθιά κατανόηση του ποδοσφαίρου, η διαιτησία μπορεί να εξοπλίσει τα νεαρά άτομα με ανεκτίμητες δεξιότητες ζωής που θα τους εξυπηρετήσει τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου», υποστήριξε επικεφαλής ποδοσφαίρου της UEFA και διευθυντής τεχνικής ανάπτυξης, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν.

«Το να είσαι διαιτητής είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά και το θάρρος είναι η πιο σημαντική αξία για τη διαιτησία. Η προστασία του ποδοσφαίρου και η προστασία της εικόνας του παιχνιδιού είναι ο κοινός μας στόχος», είπε ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτ Ροσέτι, ενώ ο Ολλανδός διαιτητής Ντάνι Μακέλι σημείωσε:

«Είναι αληθινή χαρά να είμαι μέρος της καμπάνιας «Γίνε διαιτητής!», και είμαι ενθουσιασμένος για το μοναδική φανέλα που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Ανυπομονώ για έναν επιτυχημένο αγώνα και ελπίζω ότι θα είναι μια φανταστική ευκαιρία για την προώθηση της καμπάνιας μας».

Πηγή: UEFA

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση