Δωρεάν self test και για τα παιδιά 12-17 ετών - Έως πότε θα διατίθενται από τα φαρμακεία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 21:21 Δωρεάν self test και για τα παιδιά 12-17 ετών - Έως πότε θα διατίθενται από τα φαρμακεία

Την επέκταση χορήγησης των self test και σε παιδιά και εφήβους ηλικίας από 12 έως 17 ετών από τα φαρμακεία ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντζομάνης. Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε η παράταση έως τις 17 Ιουλίου της διάθεσης μέσω των φαρμακείων των τεσσάρων self test στους δικαιούχους του μηνός Ιουλίου.
 

Δικαιούχοι είναι:

· Όλα τα άτομα ηλικίας 12 - 17 ετών εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα)

· Όλα τα άτομα ηλικίας 18-30 ετών εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή πΑΜΚΑ

· Όλοι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Οι πολίτες, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, εξαιρούνται της υποχρέωσης.

Ξεκινά ο εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19, η ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, δηλαδή των παιδιών που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2006, όπως είχε ανακοινώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Τη Δευτέρα θα δοθούν οδηγίες για το πώς θα κλείνεται το ραντεβού και πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων.

 

Πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση