Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη δυτική Αττική μετά τα επεισόδια με Ρομά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 10:43 Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη δυτική Αττική μετά τα επεισόδια με Ρομά

Γίνεται στις περιοχές των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, στο Μενίδι και στο Ζεφύρι.

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εξέλιξη στη Δυτική Αττική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται στις περιοχές των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, στο Μενίδι και στο Ζεφύρι. Είναι η δεύτερη ημέρα που γίνεται παρόμοια επιχείρηση μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες και προχθές το βράδυ σε περιοχές της Δυτικής Αττικής από Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Νύχτα ταραχών ήταν η χθεσινή στη Δυτική Αττική. Ομάδες Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών, στη λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο, πιθανότατα με κυνηγετικό όπλο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας άντρας της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε ελαφρά από σκάγια στο πρόσωπο.

Ένταση επικρατούσε, παράλληλα, σε Μέγαρα, Νέα Ζωή και στο Σχιστό Κορυδαλλού. Οι Ρομά – διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη – έκαιγαν κάδους σκουπιδιών και λάστιχα, ενώ στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, που είχε διακοπεί στην περιοχή των Μεγάρων.

Χθες το πρωί είχε πραγματοποιηθεί επιχείρηση της ΕΛΑΣ με επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές σε Ζεφύρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Μεταξά, στην περιοχή των Εξαρχείων, πραγματοποίησε στις 11 το βράδυ ομάδα περίπου 50 ατόμων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πηγή: ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση