Ισόβια για 7 κατηγορούμενους και πολυετή φυλάκιση για τους άλλους 5 αποφάσισε το δικαστήριο για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - Αναλυτικά οι ποινές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 20:58 Ισόβια για 7 κατηγορούμενους και πολυετή φυλάκιση για τους άλλους 5 αποφάσισε το δικαστήριο για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - Αναλυτικά οι ποινές

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη). Αυτή τη στιγμή, η εισαγγελέας της έδρας εισηγείται τις συνολικές ποινές (για το σύνολο των πράξεων), τις οποίες θα ανακοινώσει το δικαστήριο μετά από νέα διακοπή. Στο άκουσμα των ποινών φίλοι και συγγενείς του Άλκη Καμπανού ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Στον 1ο κατηγορούμενο το δικαστήριο επέβαλλε 27 χρόνια (εκτιτέα τα 20) και χρηματική ποινή.
Στον 2ο κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη και 20 έτη συν χρηματική ποινή.
Στον 3ο κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη και 18 χρόνια συν χρηματική ποινή.
Στον 4ο κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη και 18 χρόνια συν χρηματική ποινή.
Στον 5ο κατηγορούμενο 24 χρόνια (εκτιτέα τα 20) συν χρηματική ποινή.
Στον 6ο κατηγορούμενο 20 χρόνια συν χρηματική ποινή.
Στον 7ο κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια συν χρηματική ποινή.
Στον 8ο κατηγορούμενο 19 χρόνια συν χρηματική ποινή.
Στον 9ο κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια συν χρηματική ποινή.
Στον 10ο κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη και 22 χρόνια (εκτιτέα τα 20) συν χρηματική ποινή.
Στον 11ο κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια συν χρηματική ποινή.
Στον 12ο κατηγορούμενο 22 χρόνια (εκτιτέα τα 20) συν χρηματική ποινή.

Παράλληλα στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε 5 χρόνια απαγόρευσης παρακολούθησης όλων των αγώνων του ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα. Επίσης οι εφέσεις δεν θα έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει νωρίτερα την ισόβια κάθειρξη για τους 7 από τους 12 κατηγορούμενους της δίκης και 15ετή φυλάκιση για τους υπόλοιπους 5. Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένοι 7 κατηγορούνται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και οι άλλοι 5 για συνέργεια στο έγκλημα.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση