Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση του Αγίου Παντελεήμονα προς Ερυθρές – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε οικισμούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 19:33 Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση του Αγίου Παντελεήμονα προς Ερυθρές – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε οικισμούς

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στη Δυτική Αττική που απειλεί τους οικισμούς ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στην Μάνδρα και το 112 ήχησε και πάλι, αυτή την φορά για να εκκενωθεί ο Άγιος Παντελεήμονας προς τις Ερυθρές. Αυτό είναι το τρίτο μήνυμα μέσα σε μία ώρα καθώς είχαν προηγηθεί αυτά για εκκένωση της Οινόης προς τις Ερυθρές και του Αγίου Ιωάννη Κορακά προς τη Μάνδρα.

Νωρίτερα είχε αποφασιστεί  η εκκένωση των οικισμών, Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι. 

Eπίγειες και εναέριες δυνάμεις παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας με τον καπνό να είναι πολύς και έντονος καθώς καίγονται πεύκα, καθιστώντας δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη, 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων και των 4 αεροσκαφών που διέθεσε στην Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από Ιταλία και Γαλλία.

 

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών απο το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λευκόχωμα Λακωνίας αντιμετωπίζουν ισχυρές πυροσβεστικές, επίγειες και εναέριες, δυνάμεις, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

 

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, σήμερα στις 16:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι Δυτικής Αττικής προς Οινόη, ενώ στις 17:40 εκδόθηκε νέο μήνυμα εκκένωσης από Οινόη προς Ερυθρές. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη, 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων και των 4 αεροσκαφών που διέθεσε στην Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από Ιταλία και Γαλλία.

Αναφορικά με τη φωτιά στη Λακωνία, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, οι πρόσφατες αναζωπυρώσεις δημιούργησαν νέα μέτωπα νοτιοανατολικά του οικισμού Λευκόχωμα και για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

 

Στη Ρόδο, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλαπλές στον ορεινό όγκο κεντρικά του νησιού και επιχειρούν εκεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με περιφέρειες, δήμους, καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών που δεν έχουν ελεγχθεί. Οι συνθήκες πλέον γίνονται ακραίες και δημιουργούν δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός και επισήμανε ότι από σήμερα το μεσημέρι βρίσκονται στη χώρα μας 2 αεροσκάφη που αναμέναμε από τη χώρα του Ισραήλ.

Συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 62 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό στάδιο εκδήλωσής τους.

Όπως είπε, ο κ. Αρτοποιός, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από σήμερα η θερμοκρασία ανεβαίνει και από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή η θερμική έξαρση αναμένεται να γίνει αισθητή στη χώρα μας.

Συνεπώς, όπως ανέφερε, πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία ενώ παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σχεδόν σε όλη τη χώρα.

«Τονίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες. Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας», κατέληξε.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση