Πώς φαίνεται η φωτιά στη Ρόδο από τον δορυφόρο - Χιλιάδες στρέμματα καμένα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 14:12 Πώς φαίνεται η φωτιά στη Ρόδο από τον δορυφόρο - Χιλιάδες στρέμματα καμένα (ΦΩΤΟ)

Για 8η μέρα μαίνεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Ρόδο, με τις εικόνες από το δορυφόρο να αποκαλύπτουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής.

Τα διαδοχικά κύματα καύσωνα και οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν το έργο της Πυροσβεστικής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία έχει μέχρι στιγμής κατακάψει πάνω από 110.000 στρέμματα.

Μάλιστα, οι χθεσινές δορυφορικές εικόνες από το Planet Labs PBC δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.

Όπως μπορεί να δει κανείς στις πιο κοντινές λήψεις, διακρίνονται τα χιλιάδες στρέμματα που έχουν καεί από τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη για 8η μέρα.

Παράλληλα, οι δορυφορικές φωτογραφίες από τη Maxar Technologies δείχνουν τη φωτιά που έχει φτάσει μέσα στους οικισμούς, καθώς και τους πυροσβέστες που επιχειρούν σε κάποιο από τα μέτωπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση