Όγδοη νύχτα μάχης με τη φωτιά στη Ρόδο - Χειριστής οδηγεί τον εκσκαφέα πάνω στις φλόγες για να τις σβήσει

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 23:33 Όγδοη νύχτα μάχης με τη φωτιά στη Ρόδο - Χειριστής οδηγεί τον εκσκαφέα πάνω στις φλόγες για να τις σβήσει

Συνεχίζεται για 8η συνεχόμενη νύχτα η τιτάνια μάχη με τη φωτιά στη Ρόδο, με τις φλόγες να έχουν πλησιάσει το χωριό Γεννάδι και να έχουν σταλεί 3 μηνύματα από το 112 μέσα σε λίγες ώρες για να εκκενωθούν περιοχές και οικισμοί και να μην κινδυνέψουν άνθρωποι.

Η φωτιά ξέσπασε πριν ακριβώς μια εβδομάδα, την Τρίτη 18 Ιουλίου σε ένα δάσος μεταξύ των χωριών Απόλλωνα και Λάερμα και μετά τις πρώτες οριοθετήσεις, οι φλόγες αναζωπυρώθηκαν και καίνε μέχρι σήμερα. Μάλιστα, μόνο σήμερα εστάλησαν μηνύματα από το 112 για να εκκενωθούν οι περιοχές Γεννάδι, Βάτι, Λαχανιά και Πλημμύρι.

Με απόφασή του, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση κατά αγνώστων για εμπρησμό που προκάλεσε την κολοσσιαία φωτιά στη Ρόδο, η οποία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές μέχρι σήμερα.

Εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που είναι πολύ ισχυρές, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν και εθελοντές αλλά και κάτοικοι των περιοχών με ό,τι μέσα διαθέτουν για να καταφέρουν να περιορίσουν κάπως την πύρινη λαίλαπα.

Το μέγεθος της καταστροφής, όπως αποτυπώνεται από δορυφόρο

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, φαίνεται ένας άνθρωπος να χειρίζεται έναν εκσκαφέα και να οδηγεί κυριολεκτικά πάνω στη φωτιά για να καταφέρει να σηκώσει το χώμα και να σβήσει τις πολλές εστίες που έχει γύρω του, αποδεικνύοντας την τιτάνια μάχη που δίνεται στα μέτωπα όλα αυτά τα 24ωρα.

Δείτε τα βίντεο:

Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για να μην μπει η φωτιά στο Γεννάδι πραγματοποιούνται όλη μέρα σήμερα. Σύμφωνα με το rodiaki.gr, η φωτιά απείλησε το δημοτικό σχολείο του χωριού λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ.

Φωτογραφίες από αναγνώστες του newsit.gr αποτυπώνουν το μέγεθος της φωτιάς απόψε το βράδυ.

 

Τα παρακάτω πλάνα που κυκλοφόρησαν στο Facebook είναι από το νεκροταφείο και τον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Γενάδι της Ρόδου:

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η φωτιά στη Ρόδο προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα ενώ δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς στη Ρόδο σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση