Εκκενώνεται το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης - Μαζεύουν τον κόσμο στις πλατείες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 22:39 Εκκενώνεται το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης - Μαζεύουν τον κόσμο στις πλατείες

Ξεκίνησε η εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά του Έβρου. Η εντολή εκκένωσης δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας. Όσοι ασθενείς είναι εφικτό, παίρνουν εξιτήριο ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία.

Η Ελληνική αστυνομία συνδράμει την επιχείρηση εκκένωσης με 2 οχήματα και 4 αστυνομικούς.

Επίσης, το 112 κάλεσε τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους.

 

 

«Οι ώρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες» τόνισε ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής νωρίτερα στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Επίσης, νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδας στην περιοχή Λευκίμμη όπου μαίνεται η φωτιά στον Έβρο σύμφωνα με την ΕΡΤ ενώ πιθανότατα πρόκειται για μετανάστη.

 

 

Μαζεύουν τον κόσμο στις πλατείες

Παράλληλα σύμφωνα με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Πυλαίας, Μελιας και Κοίλων ενώ οι οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε μέσο μετακίνησης καλούνται να μεταβούν οργανωμένα στις πλατείες των οικισμών όπου θα υπάρχει λεωφορείο που έχει καλέσει ο Δήμος.

Έφτασε η βοήθεια για τις πυρκαγιές από την Κύπρο

Η ρουμανική αποστολή που κινητοποιήθηκε άμεσα για να προσφέρει για μια ακόμα φορά τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα, αναμένεται αργά απόψε το βράδυ στη χώρα μας, ενώ δύο αεροσκάφη από την Κύπρο προσγειώθηκαν ήδη στο διεθνές αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα αποτελέσει και βάση των επιχειρήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εν μέσω των συνθηκών ακραίου και πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε χθες το απόγευμα στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα παροχής εναέριας και επίγειας συνδρομής για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Στο ελληνικό αίτημα που υποβλήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκαν άμεσα:

  • Η Ρουμανία, η οποία προσφέρθηκε να συνδράμει με πεζοπόρο τμήμα με 56 πυροσβέστες και 10 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και
  • Η Κύπρος, η οποία δήλωσε την ετοιμότητά της να αποστείλει 2 αεροσκάφη τύπου Air Tractors, από τα ενταχθέντα στον εναέριο στόλο του rescEU.

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες αναμένεται να περάσουν τα σύνορα πριν τα μεσάνυχτα, ενώ τα δύο κυπριακά αεροσκάφη θα επιχειρήσουν με το πρώτο φως της μέρας.

Πηγή: Newsbeast - thrakinea.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση