Συντάξεις Νοεμβρίου 2023: Πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους – Τα Ταμεία και οι ημερομηνίες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 13:05 Συντάξεις Νοεμβρίου 2023: Πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους – Τα Ταμεία και οι ημερομηνίες
Από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 θα αρχίσει η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2023, από τον e-ΕΦΚΑ.

Πιο αναλυτικά τα ταμεία και οι ημρομηνίες ου θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου 2023:

 

– Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023.

– Το ΙΚΑ, το Δημόσιο, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και η ΔΕΗ θα πληρώσουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

– Ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.
Από τον Οκτώβριο του 2023 και μετά, οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ, για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ έχει γνωστοποιήσει ότι, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) για την – κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4611/2019 – πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα σε τρεις αντί δύο ημέρες, από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2023 και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται διαφορετικά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση